Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Ambulancepersoneel Amsterdam is geweld zat

Ambulancepersoneel van VZA (Verenigd Ziekenvervoer Amsterdam) wil dat burgemeester Cohen donderdagmiddag voor 14.00 uur komt met concrete voorstellen om een eind te maken aan het geweld tegen ambulancepersoneel. 
Ambulancepersoneel Amsterdam is geweld zat

 

De werknemers van de hoofdvestiging in Amsterdam legden woensdagavond vier uur lang het werk neer om zich te beraden op stappen na het zoveelste geweldsincident tegen ambulancepersoneel. Het ging om zestien personeelsleden, de helft van het ambulancepersoneel dat in de avonduren in Amsterdam beschikbaar is. 

Steekpartij
Na een steekpartij in Amsterdam-West die tegen zes uur plaatsvond, bedreigden omstanders de werknemers van VZA die het slachtoffer hielpen ‘ernstig met de dood’. Volgens een zegsman werden ‘zowel de hulpverlening als de hulpverleners zelf ernstig in gevaar gebracht’. De nachtploeg heeft het werk inmiddels weer hervat. Maar het personeel legt donderdagavond weer het werk neer als er donderdag geen overleg heeft plaatsgevonden met de Amsterdamse bestuurders. ‘Er is nog geen bom ontploft, maar er tikt er nu wel eentje’, aldus een zegsman van VZA. Niet alleen het personeel in Amsterdam legt dan het werk neer, maar ook in de regio’s rond de hoofdstad, zoals Purmerend en Zaandam.

Geen concrete daden

Al in juli 2006 stelde burgemeester Job Cohen dat het geweld tegen ambulancepersoneel ‘onaanvaardbaar’ was en dat het ‘belangrijk is dat we agressie en geweld tegen ambtenaren aanpakken’. Volgens de zegsman van VZA volgden op deze grote woorden nog geen concrete daden. De woordvoerder zou het echter chic vinden als ook de landelijke overheid met concrete maatregelen zou komen. De politie in Amsterdam bood woensdagavond het ambulancepersoneel van VZA aan om mee te rijden op de ambulance, maar daar heeft de organisatie voor bedankt.

Lees ook:

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.