Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Ambulancepersoneel vanaf juli 2010 onder één cao

Vanaf volgend jaar juli valt al het ambulancepersoneel onder één cao.
Ambulancepersoneel vanaf juli 2010 onder één cao

Vakbonden en werkgevers hebben daar 27 oktober 2009 ’s avonds laat overeenstemming over bereikt. Nu zijn er nog vier cao’s. Vooral met het oog op de veranderingen die er in de sector aankomen, was het van belang dat die in elkaar werden geschoven. ‘Dit akkoord is van enorm belang om de mensen die werken in de sector te beschermen in de komende hectische jaren’, aldus Jean-Marie Severijns van CNV Bedrijvenbond.

Ontslagbescherming
Binnen enkele jaren komen er nieuwe, grotere ambulanceregio’s. Per gebied wordt maar één vergunning verstrekt aan een ambulancedienst. Belangrijk punt uit de cao is dat alle werknemers, of zij nu in dienst zijn van een particuliere of van een publieke ambulancedienst, ontslagbescherming krijgen tot een half jaar na ingang van een nieuwe vergunning. Verder is overeengekomen dat de werknemers in de 2,5 jaar dat de cao loopt, stapsgewijs 6 procent meer loon krijgen.

Door: redactie Nursing
Z24.nl

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.