Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Ambulanceverpleger handelt wel zorgvuldig

Als een ambulanceverpleegkundige zich niet in staat acht een patiënt van het ene naar het andere ziekenhuis te vervoeren, moet hij dat weigeren.   
Ambulanceverpleger handelt wel zorgvuldig

AmbulanceZorg Nederland werkt aan aanscherping van de richtlijnen voor ambulancepersoneel. Niet alleen wat het handelen van de verpleegkundige betreft, maar ook het aanpassen van het materiaal in de ambulances.

Inspectie
Aanleiding is een rapport van de Inspectie voor de Gezondheidszorg waaruit bleek dat een ambulanceverpleger een tweejarig jongetje een antibioticum toediende via een infuus, terwijl dat via een neussonde had gemoeten. Het kind overleed vrijwel meteen daarna.

Onjuist beeld
Onlangs verscheen een artikel in Trouw met de kop ‘slechte overdracht eerste hulp kost levens’. De V&VN (Verpleegkundigen en Verzorgenden Nederland) en de BVA (Beroepsvereniging van Ambulancezorg) vinden dat hiermee een verkeerd beeld van ambulancepersoneel is geschetst. Het gebrek aan regels is volgens de verenigingen niet de oorzaak van de problemen omdat juist in de ambulancezorg veel gestandaardiseerd wordt gewerkt.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.