Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

AMC presenteert boekje met EBP-casussen

Alle casussen zijn uitgevoerd door verpleegkundigen, sommige staan ook in de EBP-rubriek van Nursing.
1supernurse.jpg

‘Hoe vaak moet je een venflon flushen?’, ‘Wat is een juiste indicatie voor bloedafname?’, en ‘Hoe maak je een verstopte maagsonde schoon?’: drie voorbeelden uit het boekje met twintig CAT’s (critically appraised topics) uit 2016 en 2017, dat het AMC deze week uitbracht. Ook zijn daarin CAT’s uit andere ziekenhuizen opgenomen, zoals het Waterlandziekenhuis, Jeroen Bosch Ziekenhuis, Noordwest Ziekenhuisgroep en het OLVG.

Sepsis, neusmaagsonde

Andere onderwerpen zijn onder meer de behandeling van sepsis op de ic, de controle van de locatie van een neusmaagsonde, het slaap-waak ritme van een pasgeborene, en de wachttijd tot een klinische beslissing met behulp van POCT op de SEH.
Het AMC bracht deel 1 van het CAT-boekje uit in 2013, deel 2 in 2015 en de huidige versie in 2017. Ze zijn alledrie te downloaden via de site van het AMC. Onder meer de CAT’s ‘Is het beter om vitale functies continu of intermetterend te flushen?’ en ‘Is het raadzaam om standaard de blaas te katheteriseren na postoperatieve retentie?’ verschenen ook in Nursing.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.