Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

‘Meer aandacht nodig voor verpleegcarrière’

D66 wil meer aandacht voor carrièremogelijkheden van verpleegkundigen. En er moet een beter onderscheid komen tussen het beroepsprofiel van de verzorgende en de verpleegkundige.
‘Meer aandacht nodig voor verpleegcarrière’

Dat antwoordt Pia Dijkstra, zorgwoordvoerder van de partij, op vragen van Nursing.nl ‘Verpleegkundigen kunnen meer medische en organisatietaken overnemen’, vindt Dijkstra. Daarom moeten er meer gespecialiseerde verpleegkundigen en verpleegkundig specialisten worden opgeleid en ingezet. Dijkstra: ‘Dat leidt tot meer tevredenheid onder patiënten, betere kwaliteit van zorg en lagere kosten en een uitdagender beroep.’

Zeven vragen aan
In de aanloop naar de verkiezingen legt Nursing prangende vragen voor aan zorgwoordvoerders van politieke partijen. Lees zeven vragen en antwoorden van Pia Dijkstra.

Door: redactie Nursing, Marloes Oelen

Meer Nursing

Nieuw congres! Nursing Experience
Tijdens de NursingExperience ben je in één dag op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen en thema’s binnen de zorg. Een totaal nieuwe zorgervaring voor verpleegkundige professionals die meer uit het vak willen halen! Meer info & aanmelden.

Richtlijnen en protocollen
Op deze pagina proberen we de laatste richtlijnen voor je bij te houden. Heb je een tip? Mail marloes.oelen@reedbusiness.nl
Ga naar de pagina verpleegkundige richtlijnen en protocollen

Nursing experts
Collega’s die weten waar ze het over hebben, die de diepte ingaan. Paul, Annelies en Henri zijn ieder op hun eigen vakgebied experts. Iedere zes weken plaatsen zij een nieuwe vakinhoudelijke blog over hun werk. Zo blijf je bij!
Ga naar de Nursing Experts

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.