Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Anna Reynvaanprijzen 2009

aana_reynvaan_prijs_2009

Bij de Anna Reynvaanlezing worden twee prijzen van ieder
€ 5000 uitgereikt. Een wetenschapsprijs voor de beste wetenschappelijke publicatie en een praktijkprijs voor een verpleegkundig initiatief dat heeft geleid tot verbetering van de patiëntenzorg.

 

Vlnr.: Magda van Korlaar, verpleegkundig bestuurder in het AMC, voorzitter van de jury voor de praktijkprijs, Christien van der Linden, samen met Frans de Voeght winnaar van de praktijkprijs, Roelf de Boer, voorzitter van de NVZ vereniging van ziekenhuizen, Monique van Eijken, winnaar van de wetenschapsprijs, Rien de Vos, directeur van de Amsterdam School of Health professions, voorzitter van de jury voor de wetenschapsprijs. Foto: Peter Lowie/AMC

 

De Anna Reynvaan Wetenschapsprijs 2009 werd gewonnen door Monique van Eijken voor haar onderzoek naar de bruikbaarheid van een interventieprogramma voor geriatrische patiënten in de thuissituatie (EASY care).* Bij dit programma worden de problemen en zorgbehoeften van thuiswonende ouderen met complexe problemen geïnventariseerd door speciaal daartoe opgeleide verpleegkundigen om zo de juiste interventie aan te kunnen bieden. Het onderzoek is uitgevoerd vanuit het UMC St Radboud te Nijmegen.

 

De praktijkprijs werd gewonnen door een duo, Christien van der Linden en Frans de Voeght, beiden werkzaam in het Medisch Centrum Haaglanden in Den Haag. Zij namen het initiatief tot het opzetten van een ‘low care’ unit op de spoedeisende hulp, bedoeld voor mensen met een probleem van een lage urgentie. Omdat steeds meer mensen zich rechtstreeks meldden op de spoedeisende hulp liepen de wachttijden enorm op. Door het inzetten van nurse practitioners op de ‘low care’ unit is de wachttijd voor spoedeisende hulp flink teruggelopen en de kwaliteit van zorg voor een grote groep patiënten verbeterd.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.