Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Anna Reynvaanprijzen voor intensive care projecten

De Anna Reynvaanprijzen zijn uitgereikt aan verpleegkundigen die onderzoek deden op de intensive care. Mark van den Boogaard wint de Wetenschapsprijs voor zijn model voor vroegtijdige herkenning van delier bij patiënten op de ic. Margo van Mol krijgt de praktijkprijs voor de begeleiding van familieleden van ic-patiënten.
Anna Reynvaanprijzen voor intensive care projecten

De Anna Reynvaanprijzen zijn vandaag – donderdag 28 mei – uitgereikt in de Amsterdamse Stadsschouwburg.

Begeleiding familie

IC-verpleegkundige Margo van Mol ontving de Praktijkprijs voor haar programma om de begeleiding van familieleden van ic-patiënten te verbeteren. Samen met de Stichting Family and patiënt-centered Intensive Care ontwikkelde zij dagboeken, informatiefolders en overlegvormen.

Delier voorspellen

De Wetenschapsprijs ging naar Mark van den Boogaard van de Radboud Universiteit. In 2012 toonde Van den Boogaard al aan dat het PRE-DELIRIC model een toegevoegde waarde is bij het voorspellen van delier bij ic-patiënten. In een internationaal onderzoek onder acht IC-units in zes landen valideerde hij het PRE-DELIRIC model. Daarom ontvangt hij de wetenschapsprijs voor beste wetenschappelijke publicatie.

Familieparticipatie

Verpleegkundestudent Simone van Driel van de Hogeschool Utrecht schreef een prijswinnend artikel over de rol van de verpleegkundige bij  familieparticipatie op de ic.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.