Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Apothekers liegen over pil

RIJSWIJK - Het hoofdbestuur van apothekersorganisatie KNMP heeft de leden donderdag opgeroepen om vrouwen beter voor te lichten over de nieuwe anticonceptiepil Rigevidon.

Aanleiding is een waslijst van klachten van vrouwen die op internet getuigden van leugens en niet kloppende informatie door apothekers over het middel.

Generiek
Rigevidon kwam begin dit jaar op de markt als een zogenoemd generiek middel. Het is een alternatief voor de tweedegeneratiepillen Stediril 30 en Mycrogynon 30, die ongeveer 900.000 vrouwen in Nederland gebruiken. De drie middelen bevatten dezelfde werkzame stoffen.

Goedkoopste
Bij de introductie in januari was Rigevidon even de goedkoopste van de drie. In februari echter steeg het middel net als marktleider Mycrogynon 30 in prijs, terwijl Stediril 30 een stuk goedkoper werd. Nu is Stediril 30 het goedkoopste middel.

Leugens
Desondanks blijven apothekers het dure Rigevidon aanprijzen. Met succes. In zes maanden tijd veroverde de pil bijna 28 procent van de markt. Getuige de klachten op www.anticonceptiepil.nl, maar ook op andere internetfora, zoals dokters.nl, gebruikten apothekers echter aperte leugens. Zo zou Mycrogynon 30 niet meer bestaan, uit de handel zijn genomen, was Rigevidon ook nu nog het goedkoopste, was Stediril 30 duurder geworden en zou het niet meer vergoed worden en was Rigevidon de nieuwe naam voor Mycrogynon.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.