Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

App voor inzet verpleegkundigen

Met de app Flexzorg.net kunnen werkgevers vragen of eigen verpleegkundigen extra willen werken. Daardoor hoeft er minder beroep gedaan te worden op dure uitzendkrachten, zo zeggen de makers.

De app is gemaakt door Dutch Communication Group en VvAA. Tachtig procent van het verplegend personeel in de zorg werkt parttime, stellen de ontwikkelaars. “Het merendeel van die mensen heeft er geen probleem mee om zo nu en dan een paar uur extra te werken, zolang het maar niet structureel is en alleen op momenten dat het hun uitkomt. Door af en toe extra te werken, krijgen werknemers een vaste basis met een flexibel randje.” Met de app kan het personeel instellingsbreed reageren op de openstaande diensten. Hierdoor worden vraag en aanbod intern optimaal op elkaar afgestemd, kunnen mensen werken wanneer ze willen en worden openstaande diensten sneller ingevuld.

 

Flexzorg app
Zorginstellingen kunnen het aanbod van de openstaande diensten invoeren in de app. De kandidaten krijgen de diensten waarvoor ze gekwalificeerd zijn te zien op het scherm van hun smartphone. Vervolgens kunnen ze intekenen op een dienst of een gedeelte daarvan. Andersom kunnen werknemers het kenbaar maken als ze beschikbaar zijn voor extra diensten. De instelling kan hen vervolgens direct benaderen.

 

Bron: Zorgvisie

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.