Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

App voor nazorg kankerpatiënten

Het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) heeft een app gemaakt voor de nazorg aan (ex-)kankerpatiënten.

De gebruikers krijgen, samen met de zorgverleners, voor een groot deel zelf de regie over de follow-up. De zogenoemde ‘Survivor Care App’ is ontwikkeld door het oncologisch team van het UMCG.

 

Persoonlijk plan

Behalve relevante informatie over de behandelgeschiedenis van de betreffende patiënt, omvat de App ook het persoonlijke survivorship care plan, waarin alle controleafspraken en de daarbij behorende onderzoeken staan. Dit plan, dat is samengesteld door de behandelend arts, kan door de patiënt op de polikliniek worden ingescand in een smartphone (vooralsnog alleen iPhone) met een QR-code. Na het inscannen kunnen de gemaakte afspraken worden toegevoegd en gesynchroniseerd met de kalender van de iPhone. Gebruikers kunnen vragen en aantekeningen noteren en de verkregen antwoorden opnemen. Daarnaast kunnen zij beeldmateriaal archiveren en recente publicaties (o.a. documentaires en artikelen) raadplegen, die specifiek van toepassing zijn op hun ziekte.

 

Zaadbalkanker

De Survivor Care App wordt als eerste aangeboden aan mannen die zaadbalkanker hebben gehad. Binnen deze patiëntengroep is al uitgebreide ervaring opgedaan met het langdurig volgen van patiënten langere tijd na een behandeling tegen zaadbalkanker. De verwachting is dat de App hierna ook voor andere patiëntengroepen ingezet zal gaan worden. De Survivor Care App is gratis te downloaden vanuit de iTunes App-store.

 

Bron: UMCG

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.