Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Arbeidsinspectie: meer voorlichting in V&V-sector

DEN HAAG - De Arbeidsinspectie gaat vóór elke controleronde een brochure versturen waarin de regels en risico’s voor de betrokken branche op een rij zijn gezet. De brochure beschrijft welke normen de inspectiedienst bij de controles onderzoekt.

Bij wijze van proef zijn kort geleden de eerste brochures de deur uit gegaan, onder andere naar instellingen in de sector verpleging & verzorging en industriële reiniging. De folders bevatten praktische tips ter verbetering bij arboproblemen op de werkplek. Over een half jaar vinden in die sectoren inspecties plaats.

Meer kennis
De Arbeidsinspectie hoopt dat meer kennis over risico’s tijdens het werk gezondere werkomstandigheden oplevert. Met de nieuwe aanpak loopt de Arbeidsinspectie vooruit op de komst van de nieuwe Arbowet. Deze geeft de werkgever de mogelijkheid om voor arbo-problemen oplossingen te zoeken die bij het bedrijf of de instelling passen. Dat gaat wellicht makkelijker nu de regels en risico’s voor de eigen branche al vooraf in kaart zijn gebracht.

Opinie
De brochures zijn samen met de branche-organisaties opgesteld. Na afloop van de inspectierondes moet een grootschalig opinie-onderzoek laten zien hoe de nieuwe aanpak bij werkgevers in de V&V en andere sectoren is gevallen.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.