Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Arbeidsproductiviteit verpleegkundigen moet hoger

De arbeidsproductiviteit van verpleegkundigen moet verhoogd worden. Dat stelt het Centraal Bureau van de Statistiek (CBS) in ‘Verpleegkundigen aan het werk’ vanuit Sociaal Economische trends van het 1e kwartaal 2012.
398verpleegkundige voeten ANP lex van lieshout

Door vergrijzing en complexere zorg zijn er in de toekomst meer en meer verpleegkundigen nodig. Daarvoor moeten de opgeleide verpleegkundigen die niet in de zorg werken benut worden. Ook de arbeidsproductiviteit van verpleegkundigen moet worden verhoogd. Daarnaast zou de instroom van nieuwe verpleegkundigen moeten toenemen. Zo kan het verschil tussen instroom en uitstroom van verpleegkundigen de komende jaren worden gecompenseerd, aldus het CBS.

 

Werkomstandigheden

Marian Kaljouw, voorzitter van beroepsvereniging V&VN, herkent de CBS-signalen. ‘V&N ziet een belangrijke oplossing in Excellente Zorg. Voor voldoende instroom van studenten is het nodig dat jongeren al vroeg kennis maken met de mooie kanten van het werken in de zorg. Wij vinden het van belang dat vooral geïnvesteerd wordt in het behouden van huidige verpleegkundigen. Voor oudere verpleegkundigen is het van belang de werkomstandigheden aan te passen. Het project ‘Verpleegkundigen & Verzorgenden 2020′ is ingegaan ook op de toekomstige behoeften.’

 

Bron: V&VN

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.