Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Artsen ’twitteren’ vanuit de operatiekamer

'De tumor is verwijderd, de bloedingen zijn onder controle, het is gelukt.' Een van de nieuwste internetrages, Twitter, heeft nu ook de operatiekamers bereikt. Artsen van het Henry Ford ziekenhuis in Detroit hielden vorige week via korte tekstberichtjes mensen up to date over de operatie die ze uitvoeren, zo meldde CNN. Wellicht in de toekomst ook een uitkomst voor verpleegkundigen.

Artsen 'twitteren' vanuit de operatiekamer

 

Via de website Twitter.com konden familieleden en andere geïnteresseerden op hun computer of mobieltje meelezen hoe de operatie verliep. Twitter is het nieuwste broertje in de grote familie van sites waarop bekende en onbekende mensen berichtjes achterlaten over wat ze doen en wat hen bezighoudt. Ook minister van Buitenlandse Zaken Maxime Verhagen houdt met korte ‘Twitters’ geïnteresseerden op de hoogte.

 

Artsen zijn enthousiast over het idee en naar verwachting zullen andere ziekenhuizen snel volgen. ‘Het verlaagt de communicatiebarrière, het maakt dingen makkelijker te begrijpen’, stelt Christopher Parks, oprichter van de website changehealthcare.com, een van de initiatoren van het project. ‘Deze generatie deelt alles met elkaar. Door deze applicatie weten anderen precies wat hen te wachten staat als ze dezelfde operatie moeten ondergaan.’

 

Door: redactie Nursing

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.