Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

‘Standaardformulier moet overdracht veiliger maken’

Verpleegkundigen en verzorgenden hebben een nieuw middel om de overdracht van zorginhoudelijke gegevens goed te laten verlopen: de kernset 'e-Overdracht in care'.
‘Standaardformulier moet overdracht veiliger maken’

De kernset, ontwikkeld door V&VN, Nictiz en Actiz, werd tijdens de Dag van de verpleging op donderdag 12 mei overhandigd aan minister Schippers door Marian Kaljouw van V&VN.

Overdracht
Verpleegkundigen en verzorgenden kunnen deze gestandaardiseerde lijst gaan gebruiken om de zorg van patiënten/cliënten vast te leggen en over te dragen naar een andere zorginstelling. De kernset moet zorgen voor eenheid van taalgebruik en voor standaardisatie van gegevens, waardoor veiliger gewerkt kan worden en met minder fouten. Het is ook mogelijk de gegevens van deze kernset toe te passen in een elektronisch zorgdossier. 

Bekijk de kernset ‘e-overdracht in de care’ hier.

V&VN
Redactie: Nursing

2 REACTIES

  1. De kernset voor de overdracht is bedoeld voor een elektronisch zorgdossier. Alleen die items die relevant zijn worden gebruikt voor de overdracht. Als het goed is kan het systeem dan een samenvatting genereren uit het EPD. De kernset is bedoeld om met elkaar dezelfde taal te spreken, zodat gegegevens uit het ziekenhuis dezelfde betekenis hebben als bijv. in de GGZ.
    Dit zal uiteindelijk tijdswinst opleveren.

  2. Lees alle reacties

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.