Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties6

‘Stop op pgb’s opheffen’

De stop op het persoonsgebonden budget moet worden teruggedraaid, vinden politici van GroenLinks en VVD. Dit zeiden ze tijdens een discussie op de 50Plusbeurs.
‘Stop op pgb’s opheffen’

Tijdens een politiek plein op de beurs gingen politici en publiek met elkaar in discussie over het persoonsgebonden budget (pgb). Linda Voortman van GroenLinks is zich bewust van de waarde van het pgb. ‘Mensen krijgen hierdoor een grote keuzevrijheid. Ze bepalen zelf bij wie en hoe ze hun zorg inkopen.’ Ook Mark Harberts van de VVD onderstreept het belang van het pgb: ‘Het pgb bewijst keer op keer dat het zelf inkopen van zorg goedkoop is. De stop op de pgb’s moet zo spoedig mogelijk terug gedraaid worden.’

Toch pgb voor palliatieve zorg
Vorige week maakte minister Klink bekend dat het toch mogelijk is om een pgb aan te vragen voor palliatieve zorg. In een brief aan de Tweede Kamer stelt Klink dat er wel voldoende palliatieve zorg in natura beschikbaar is, maar dat de mensen in de laatste levensfase wel een vrije keus moeten hebben.

Pgb gestopt
Op 1 juli van dit jaar is het persoonsgebonden budget (pgb) stopgezet tot in elk geval het nieuwe jaar. Nieuwe aanvragers kunnen alleen zorg in natura krijgen. Er was namelijk al veel te veel geld uitgegeven een pgb’s. Maar nu kunnen mensen met een pgb die tegemoetkoming ook weer langer krijgen, als ze langer zorg krijgen dan was ingeschat. In overleg met de Tweede Kamer werden al eerder groepen uitgezonderd van de tijdelijke pgb-stop.

PCOB
Door: redactie Nursing

Lees ook de blog van Jos: Wachtlijst voor PGB?!

Abonneren
Op de hoogte blijven? Abonneer je nu op de Nursing-nieuwsbrief

6 REACTIES

 1. Beseft iedereen wel dat je PGB-gelden niet zomaar uit kunt geven. Je moet alles verantwoorden. Zomaar geld voor de oppas gaat niet. Je moet met duidelijk opgestelde contracten en zorgdoelen werken tegenwoordig. Teveel verkregen PGB wordt teruggevorderd. Er is wel degelijk controle op een juist PGB-gebruik.

 2. Lees alle reacties
 3. Guus, ik snap jou wel een beetje. Met een pgb kan je een studente laten oppassen terwijl je kind op bed ligt voor 15 euro per uur, dat is het zelfde wat een leraar voor de klas verdient per uur om les te geven aan 30 kinderen die wel wakker zijn. PGB hebben is niet iets wat leuk is, er is een reden voor, maar het kan inderdaad ook doorschieten waar het voor gebruikt wordt.

 4. Ik zit zelf in de zorg en weet hoe belangrijk het is voor vele mensen een pgb, wat betreft de hoogte van pgb, daar zijn de juiste mensen voor , dus guus oordeel jij daar maar niet te snel over, ik weet uit ervaring hoe hard sommige mensen pgb-budget nodig hebben, dat is niet alleen voor ouders hoor, denk ook eens aan vervoer verzorging/verpleging/begeleiding uitjes verplichte bezoeken ect ect. het is goed dat er een pgb bestaat, dan kunnen mensen zelf beslissen wie wat waar….
  gr.

 5. Beste Guus, jij weet duidelijk niet wat je zegt! Waarschijnlijk heb jij geen kinderen met een handicap en als dat zo is hou dan gewoon je mond en dankbaar dat je er geen balle verstand van hebt.
  Ik heb 3 kinderen met een beperking en dankzij het PGB kunnen ze gewoon thuis wonen.
  EERST DENKEN VOOR JE SCHRIJFT

 6. stop svp met de pgb’s aan minderjarige kinderen te geven. Beter waarom moet een 8 jarige 55000,- euro pgb hebben, terwijl andere ouders slechts met de kinderbijslag als extra het moeten doen. terwijl hun ouders ook moeten werken voor het onderhoud van de kids. Materieel gezien zou je je een kind met een beperking wensen, dan mag je jezelf 45,- per uur toerekenen voor de zorg!!!c.q. verzorging.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.