Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Aswolk: risico’s voor longpatiënten klein

Longpatiënten en hun behandelaars hoeven zich volgens het Astma Fonds niet ongerust te maken over de aswolk die uit de IJslandse vulkaan over Europa trekt.
Aswolk: risico's voor longpatiënten klein

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) waarschuwt wél voor risico’s als de as neerdaalt. Dat gebeurt als het regent. De komende dagen wordt lichte regen verwacht in Nederland. Het Astma Fonds adviseert longpatiënten en hun behandelaars net zo met de as om te gaan als met smog: beperk de inspanning en gebruik medicatie zeer nauwkeurig.

Geen gezondheidsrisico
Het Ministerie van VWS, het RIVM en KNMI schatten in dat het risico voor de gezondheid gering is. De as trekt op grote hoogte in de atmosfeer voorbij. De concentratie schadelijke stoffen zal naar verwachting zeer laag zijn.

Nieuwe aswolk
Overigens melden Britse meteorologen vandaag dat door de toename van de activiteit van de IJslandse vulkaan opnieuw een nieuwe aswolk Europa dreigt te bereiken.

Astma Fonds / ANP / Elsevier
Door: redactie Nursing

Abonneren
Meer weten? Word nu abonnee van Nursing.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.