Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Atie Schipaanboord verlaat V&VN

Atie Schipaanboord verlaat V&VN. De directeur van Verpleegkundigen & Verzorgenden Nederland houdt er op 1 april 2012 mee op.

Atie Schipaanboord heeft in goed overleg ervoor gekozen haar loopbaan elders voort te zetten, aldus woordvoerster Monique Roedoe van V&VN. De directeur heeft deze week intern aangekondigd te willen vertrekken per 1 april 2012. “Het ontbreken van een verpleegkundige achtergrond werd voor de V&VN en voor Atie Schipaanboord zelf steeds meer als een gemis ervaren”, zegt Roedoe. “Dat was een jaar geleden ook al het geval, maar in de loop van de tijd kom je er met elkaar achter dat die beroepsinhoudelijke achtergrond nodig is.”

 

Fusieproces

Vanaf 1 januari 2010 leidt Schipaanboord de V&VN in een fusieproces tot 1 januari 2011. Op die datum fuseerden Sting, LEVV en V&VN en staat de beroepsvereniging voor het uitstippelen van een koers voor de toekomst. Daarvoor was Schipaanboord een jaar lang directeur Beleid en Innovatie bij de Nederlandse Patiënten en Consumenten Federatie. Nu, een jaar nadat het fusieproces is volbracht, verlaat ze de beroepsvereniging.  

Auteur: Redactie TvZ

Bron: Zorgvisie

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.