Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Avontuurlijke verpleegkundigen in de VS : travel nurses

In de Verenigde Staten kun je er als verpleegkundige een hele avontuurlijke leefstijl op nahouden: walvissen kijken in Alaska, uit eten in New York, skiën in Nevada of snorkelen in Florida. Als Travel Nurse kun je namelijk overal terechtkomen. En het betaalt ook goed.
Avontuurlijke verpleegkundigen in de VS : travel nurses

Een travel nurse werkt tijdelijk voor organisaties in die even handen tekort komen. Zij versterken teams tijdens drukke periodes zoals de zomervakantie. Of ze vervangen collega’s die lang afwezig zijn door bijvoorbeeld zwangerschap of langdurige ziekte. Opdrachten variëren van een paar dagen tot een paar maanden.

Beloning
Travel nurses werken via de honderden bemiddelingsbureaus die hiervoor bestaan in de VS. Vaak krijgen deze verpleegkundigen hogere salarissen. En omdat ze rondtrekken van opdracht naar opdracht, kunnen gemeubileerde woonruimte en hulp bij de verhuizing ook bij de beloning horen. Dit soort extra’s verschillen per bemiddelingsbureau.

Gedetacheerd
Krijg je reiskriebels? De kans is helaas klein dat je met een Nederlands paspoort travel nurse kunt worden. De bemiddelingsbureaus in de VS richten zich op Amerikaanse verpleegkundigen, met Amerikaanse diploma’s en belastingpapieren.

Reizen binnen Nederland kan wel. Je zou travel nursing kunnen vergelijken met werken als gedetacheerd verpleegkundige. Je bent dan in vaste dienst bij de detacheringsorganisatie terwijl je zo nu en dan van opdrachtgever wisselt. Wie weet belandt je zo nog eens op de Antillen.

Professional Association of Nurse Travelers
Door: redactie Nursing

Meer Nursing

Vacatures in je mailbox
Ben jij toe aan een nieuwe job of wil jij weten welke vacatures er zijn in jouw vakgebied? Meld je dan aan voor de vacature-nieuwsbrief.

Dossier Carrière
Sollicitatietips op een rij, do’s en don’ts tijdens je functioneringsgesprek en het laatste carrière nieuws vind je in het dossier Carrière…

NursingBanen
Op zoek naar een nieuwe baan? Op NursingBanen vind je de leukste vacatures.
Neem een kijkje op NursingBanen.nl


Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.