Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties7

Balkenende bedankt verpleegkundigen

Het kabinet heeft gisteren, zondag 21 december, een kerstgroet gebracht aan de half miljoen verpleegkundigen in Nederland. 'Zorg is mensenwerk. U bewijst dat elke dag opnieuw. Dank u voor uw tomeloze inzet', schrijft premier Jan Peter Balkenende aan de verpleegkundigen die werken in ziekenhuizen, verzorgingstehuizen en wijkposten.
Balkenende bedankt verpleegkundigen

Verpleegkundigen worden in de kerstperiode in het zonnetje gezet in De Telegraaf. Naast de groet van het kabinet staan er duizenden kerstgroeten van Nederlanders in de krant aan hun favoriete verpleegkundige of verzorger. Vorig jaar kregen de Nederlandse militairen in Uruzgan in de periode rond kerst een pluim in de krant.

Cadeaus voor 10.000 verpleegkundigen
Bedrijven en instellingen hebben de afgelopen dagen cadeaus als een gratis sterrenlunch, theatervoorstelling, of boeken beschikbaar gesteld. Lezers konden vervolgens hun favoriete verpleegkundige voordragen voor de attenties. Volgens Paradijs hebben meer dan 10.000 verplegenden en verzorgenden de afgelopen dagen een verrassing ontvangen. 

Werkomstandigheden
Niet alle Telegraaflezers kunnen de actie waarderen. Sommige reageerders vinden dat de regering de complimenten voor verpleegkundigen moet omzetten in harde euro’s. ‘Het kabinet kan er beter voor zorgen dat de werkomstandigheden van de verpleegkundigen verbeterd wordt. Nogal goedkoop om een extra pluim te geven die niets oplevert’, aldus een van de reacties.

De Telegraaf
Door: redactie Nursing

7 REACTIES

 1. Hoe zo pluim??
  Wij kregen dit jaar geen kerstpakket o.i.d vanwege ernstige financiële problemen bij de thuiszorg.Zelfs geen kerstkaart maar een lullig a-4 tje met daarop de uitleg “waarom-niet”,en een bedankje voor onze inzet…..

 2. Lees alle reacties
 3. Ik zou wel graag euro’s erbij krijgen als waardering voor mijn niveau en inzet.
  Wat betreft de bureaucratie: die begint pas. Er zal nog veel meer geregistreerd en verantwoord moeten worden totdat de zorg “failliet” gaat.
  Verder is een complimentje altijd leuk

 4. Wat is de zorg? wassen aankleden weer naar toilet en eten geven en dan weer even op bed, snel wat papierwerk en weer het bed uit en aan de thee, dat is de zorg, voor meer heb je geen tijd, je dag zit er weer op. De grootste pluim zou zijn dat er meer handen aan het bed komen en veel minder schrijfwerk want daar gaat de kwaliteit niet mee omhoog. Doorwerken tot 60 zal al een kunst zijn laat staan tot 65.

 5. Geld hoeft niet zonodig (mag wel hoor) maar al dat papierwerk enz waar zo veel tijd in gaat zitten, zodat je weer minder tijd hebt voor je bewoners, dat mag van mij best wel wat minder en wat meer verzorgende op de afdeling zou ook heel welkom zijn zodat je niet uit de naat moet werken om te zorgen dat de mensen een beetje op tijd uit bed kunnen gehaald worden.

 6. Ik vind het, net als Ria, belangrijker dat de bureaucratie verminderd wordt en er meer tijd beschikbaar komt voor het leveren van zorg. Dus meer handen…
  En inderdaad: zo’n pluim is nogal goedkoop. Ik had er nog niets van vernomen. Maar ik ben dan ook geen Telegraaf-fan.
  Gert (verpleegkundige neurologie)

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.