Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Banen verpleegkundigen IJsselmeerziekenhuizen onzeker

Ruim een kwart van de banen in de IJsselmeerziekenhuizen Lelystad dreigt verloren te gaan. Hoeveel verpleegkundigen mogelijk op straat komen te staan, is nog niet bekend.

 

De twee ziekenhuizen in Lelystad en Emmeloord hebben een schuld van circa tien miljoen euro en balanceren op het randje van faillissement. Volgens interim-bestuurder Norbert Hoefsmit is fors saneren onontkoombaar. Tweehonderd van de achthonderd banen zullen naar verwachting verdwijnen.
 
Banen verpleegkundigen
Nog onbekend is in hoeverre de IJsselmeerziekenhuizen gaan snijden in de banen van de verpleegkundigen. Aan het einde van de maand moet hierover mee duidelijkheid zijn, als het plan van aanpak van Hoefsmit er ligt. Volgens de woordvoerster wordt serieus overwogen om verder te gaan als een privaat franchiseziekenhuis. Een dergelijk ziekenhuis bestaat nog niet in Nederland.
 
Luchtzuivering
In de eerste helft van dit jaar werd 7 miljoen euro verlies geleden. Op 17 september werden de operatiekamers gesloten, omdat de luchtzuivering niet in orde was. Dat levert sindsdien een verlies aan inkomsten van 300.000 euro per week op.
 
Door: redactie Nursing, Aliëtte Jonkers

 

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.