Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

‘Banen verpleegkundigen Orbis niet in gevaar’

De banen van 640 verpleegkundigen die werken bij het noodlijdende Orbis Concern zijn niet in gevaar.

Dat zegt woordvoerder Paul ‘t Lam van het technisch hoogontwikkelde Orbis in een antwoord op vragen van Nursing. Het heeft voor 700 van de bijna 6000 medewerkers ontslag aangevraagd, maar daar zitten geen verpleegkundigen bij. ‘Dit betekent ook dat continuïteit en de kwaliteit van de zorg gegarandeerd is’, zegt ’t Lam.

Opgelucht ademhalen
Onder het concern vallen, naast het supergeavanceerde ziekenhuis in Sittard, ook diverse zorgcentra en extramurale (thuis)zorg. Alle 800 verpleegkundigen die Orbis in dienst heeft, kunnen volgens ’t Lam opgelucht ademhalen.

Sociaal plan
Het Orbis Concern is financieel in zwaar weer terecht gekomen door onder meer de investeringen in het geavanceerde ‘ziekenhuis van de toekomst’ tussen Sittard en Geleen. De noodzakelijke reorganisatie stagneert omdat er geen geld is om het Sociaal Plan uit te voeren. Hiermee is zo’n 10 tot 15 miljoen gemoeid.
Toch zegt de Raad van Bestuur goede hoop te hebben op het vinden van financiering, zodat een faillissement af te wenden is. Binnenkort vindt er mede op initiatief van Minister Klink een ronde tafelconferentie plaats, waarbij de zogenoemde stakeholders van Orbis spreken over de toekomst van het concern.

Door: redactie Nursing, Aliëtte Jonkers

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.