Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Basisregels neonatologie

De European Association for Children in Hospital (EACH) heeft in een resolutie opgeroepen met name bij de zorg voor pasgeborenen te werk te gaan volgens de standaarden van het Handvest Kind en Ziekenhuis. Dit zijn de zeven basisregels.

1 Baby’s in ziekenhuizen hebben het recht hun ouders altijd bij zich te hebben.

2 Ouders wordt accommodatie en de mogelijkheid om bij hun kind in het ziekenhuis te overnachten aangeboden zonder dat daar kosten voor in rekening worden gebracht.

3 Ouders worden gestimuleerd om deel te nemen aan de zorg voor de baby en worden daarbij ondersteund. De informatie die ouders krijgen, moet hen in staat stellen deel te nemen aan het proces tot besluitvorming.

4 Baby’s worden behandeld en verzorgd door artsen, verpleegkundigen en andere hulpverleners die gespecialiseerd zijn in de behandeling van en de zorg aan pasgeborenen. De hulpverleners beschikken over de kennis en de ervaring om pasgeborenen individuele ontwikkelingsgerichte zorg te bieden en te voldoen aan de fysieke en emotionele behoeften van de baby’s.

5 Iedere baby wordt beschermd tegen overbodige behandelingen en onderzoeken. Maatregelen worden genomen om pijn, ander lichamelijk ongemak en stress te voorkomen of te verminderen.

6 Baby’s hebben er recht op zoveel mogelijk door dezelfde
hulpverleners te worden verzorgd en behandeld. De hulpverleners werken onderling optimaal samen en bewaken de continuïteit van de zorgverlening.

7 De relatie tussen de baby en de andere gezinsleden wordt gerespecteerd. Het tot stand komen van een goede band tussen ouders en pasgeborene wordt ondersteund en gestimuleerd. De privacy van het gezin wordt verzekerd.

Kijk voor uitgebreide info op www.kindengezin.nl

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.