Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Bavo Europoort wint IGZ ZorgVeiligPrijs 2012

Met een crisismonitor om de toestand en de stemming van een psychiatrisch patiënt te toetsen, heeft ggz-instelling Bavo Europoort de IGZ ZorgVeiligPrijs 2012 gewonnen.

 

Bavo Europoort ontwikkelde de CrisisMonitor om structureel de toestand en de stemming van een psychiatrische patiënt te kunnen polsen. Daardoor kunnen zorgverleners risicovol gedrag vroegtijdig vaststellen en daarop reageren.

Andere genomineerden

Met de IGZ ZorgVeiligPrijs beloont de inspectie positieve prestaties op het gebied van patiënt- en cliëntveiligheid. Door goede initiatieven zichtbaar te maken, kunnen zorgaanbieders van elkaar leren. Zo kan de kwaliteit van de zorg verbeteren. De IGZ reikte vandaag de prijs voor de vierde keer uit. Naast de uiteindelijke winnaar CrisisMonitor van Bavo Europoort, waren er nog twee andere initiatieven genomineerd: AMC met ‘De patiëntbrief: goed voorbereid met ontslag’ en Hogeschool Utrecht e.a. met ‘Veiligheid van medicatie achter de voordeur’.

 

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.