Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Bed en rolstoel in één

Elektronica-gigant Panasonic heeft een bed ontworpen dat kan veranderen in een rolstoel. Het zogeheten Robotic Bed moet volgens de fabrikant het leven van veel bedlegerige mensen verbeteren.
Bed en rolstoel in één

‘De gebruiker kan bij het gezin aan tafel aanschuiven door het bed in een rolstoel te veranderen, zonder daarbij hulp van anderen nodig te hebben’, aldus de fabrikant. Nadeel: het technologische snufje zal voorlopig niet op de markt komen, het is nog maar een ontwerp. De fabrikant verwacht het in 2015 te kunnen aanbieden. Of dit ook op de Nederlandse markt zal gebeuren, is nog onbekend.

1 REACTIE

  1. Ik zie positieve en negatieve kanten.
    allereerst inderdaad de mobiliteit van de patiënt welke met grote passen vooruit gaat. met het daarbij komende besturingssysteem op het scherm. Echter zie ik ook haken en ogen. Zo bestaat de matras uit segmenten(decubitis preventie?) en zeker het spraak gestuurde is iets voor in de toekomst. verder wellicht het door ontwikkelen waard!.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.