Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Extreem lage bedden met alarm voor ziekenhuis Leiden

Als eerste ziekenhuis in Nederland vervangt het Diaconessenhuis in Leiden zijn bedden door extreem lage bedden mét alarmsysteem. Met de nieuwe bedden wordt de veiligheid voor (oudere) patiënten vergroot.
Extreem lage bedden met alarm voor ziekenhuis Leiden

De extreem lage bedden, met een instaphoogte van slechts 27 centimeter, worden al in meerdere ziekenhuizen in Nederland gebruikt. De combinatie van extreem lage bedden met een alarmsysteem is tot nu toe uniek, zegt de NVZ.

Patiëntveiligheid

De bedden zijn zo verstelbaar dat de hoogte tot de grond slechts 27 centimeter is. De afstand tot de vloer wordt hiermee zo klein dat de kans op vallen en iets breken een stuk kleiner is. De lage bedden zijn voorzien van sensoren die meten wanneer de patiënt uit bed is gegaan. Het systeem staat in verbinding met het verpleegkundige oproepsysteem, waardoor de verpleegkundige snel kan handelen.

De aanschaf van de extreem lage bedden in combinatie met een alarmsysteem geeft verpleegkundigen een hulpmiddel om veilige zorg aan oudere patiënten te kunnen bieden.
Het Diaconessenhuis Leiden streeft een oudervriendelijk ziekenhuis te zijn. Op alle fronten wordt gewerkt aan een oudervriendelijk concept. Dit gebeurt bijvoorbeeld door het aanpassen van het gebouw en het opleiden van geriatrie verpleegkundigen voor alle verpleegafdelingen. (NVZ / Diaconessenhuis)

2 REACTIES

  1. Lees alle reacties

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.