Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Bedreigers van verpleegkundige in UMC St Radboud veroordeeld

De rechtbank in Arnhem heeft twee jongemannen veroordeeld voor het scooterdrama in januari in Nijmegen. Daarbij werden ook een arts en een verpleegkundige van het UMC St Radboud bedreigd.
Bedreigers van verpleegkundige in UMC St Radboud veroordeeld

De 20-jarige bestuurder van de scooter krijgt tot acht jaar gevangenisstraf, onder meer voor doodslag en het voorbereiden van een overval. Er was aanvankelijk zeven jaar tegen hem geëist, maar de rechtbank laat meewegen dat de man een grote mate van onverschilligheid en respectloosheid tegen andere mensen heeft laten zien. De 19-jarige man die achterop zat, kreeg twee jaar. Tegen hem was zes jaar geëist. De rechter vond dat hij geen schuld had aan het fatale ongeluk.

Verpleegkundige bedreigd
De verpleegkundige probeerde in januari dit jaar samen met een arts het leven te redden van de man die door twee jongens met een scooter was aangereden. De twee jongens hebben zich vervolgens in het UMC St Radboud ernstig misdragen en de verpleegkundige en de arts bedreigd. Het 50-jarige slachtoffer is later overleden. De zaak raakte in opspraak omdat de verpleegkundige van het UMC St Radboud weigerde aangifte te doen en niet durfde te getuigen uit angst voor represailles.

Lees hier het vonnis.

Andere berichtgeving over deze zaak:
Wederom ziekenhuispersoneel bedreigd
‘Ziekenhuis kan geen aangifte doen van agressie’
Toch aangifte bedreiging UMC St Radboud
Verpleegkundige Radboud mag anoniem getuigen
Verpleegkundige durft niet te getuigen

Op de hoogte blijven? Volg nursing.nl op Twitter!

Rechtspraak.nl
Door: redactie Nursing

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.