Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Verpleegkundigen en verzorgenden beeldbellen vaker

Verpleegkundigen en verzorgenden beeldbellen steeds meer met hun cliënten. Dat blijkt uit de jaarlijkse E-health Monitor.
Verpleegkundigen en verzorgenden beeldbellen vaker

Nictiz en onderzoeksbureau NIVEL presenteerden de nieuwste E-health Monitor afgelopen woensdag. Onderaan dit bericht kun je het rapport downloaden.

Directeur van het Nictiz, Lies van Gennip: ‘Vorig jaar zagen we dat verpleegkundigen en verzorgenden voorzichtig aan begonnen met nieuwe zorgtechnologie zoals beeldbellen en het inzetten van medicijndispeners. Daarmee is in 2015 echt een belangrijke sprong vooruit gemaakt, met name in het beeldbellen.’

Beeldbellen vooral in de thuiszorg

Uit de monitor blijkt dat het gebruik van beeldbellen onder verpleegkundigen steeg van ruim een tiende (12 procent) in 2014 naar ruim een vijfde (23 procent) in 2015. Het gebruik van medicijndispensers kwam voor in zorginstellingen van bijna een op de vijf verpleegkundigen en verzorgenden (19 procent). Ook dit is een stijging sinds 2014 (11 procent). Beeldbellen wordt vooralsnog het meest gebruikt in de thuiszorg.

Hoe gaat dat beeldbellen nou in de praktijk? Bij wijkverpleegkundige Pieter Marsman van Sensire ontvangt inmiddels één op de acht cliënten en hun mantelzorgers geplande zorg via het beeldscherm. Lees meer>>>

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.