Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Beeldhorloge voor dementerenden wint prijs

Het Beeldhorloge heeft de Jenneke van Veen-verbeterprijs gewonnen. Deze uitvinding helpt onder andere dementerenden met behoefte aan extra structuur hun dag in te delen.

Het Beeldhorloge is speciaal ontwikkeld voor mensen die moeite hebben met klokkijken en hulp kunnen gebruiken bij het oriënteren in de tijd, zoals dementerenden en verstandelijk gehandicapten. Het horloge werkt met behulp van beeld, in de vorm van een pictogram of foto. Daarnaast wordt gebruikgemaakt van geluid en een trilfunctie.

 

Thuis blijven wonen

Het Beeldhorloge is ontwikkeld door Talant. Volgens de jury draagt het bij aan de zelfstandigheid van cliënten op alle aspecten van het leven. Daarnaast ziet ze een belangrijke rol weggelegd voor de toekomst. Juryvoorzitter Jenneke van Veen: ‘Steeds meer cliënten blijven thuis wonen en het horloge kan daar een bijdrage aan leveren. Ook in andere sectoren, zoals bijvoorbeeld de ouderenzorg.’

 

Bron: Talant

 

Volg het laatste zorgnieuws via Twitter: https://twitter.com/VerzorgendenTvV

 

Lees ook:

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.