Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties4

Bekijk de webuitzending over palliatieve sedatie

Niet volledig op de hoogte van je bevoegdheden rond palliatieve sedatie? Hopelijk word je meer duidelijk na het zien van de uitzending van Medisch Contact TV, bedoeld voor artsen én verpleegkundigen.
Bekijk de webuitzending over palliatieve sedatie

In december werd al bekend dat verpleegkundigen te weinig kennis hebben over de werkwijze en hun verantwoordelijkheden rond palliatieve sedatie. Ook bleek dat de vorige richtlijn palliatieve sedatie onvoldoende werd nageleefd. 

Richtlijn besproken
In de herziene richtlijn van de KNMG over palliatieve sedatie is meer rekening gehouden met de taak van verpleegkundigen. De richtlijn wordt uitgebreid besproken in een uitzending van Medisch Contact TV, speciaal gericht op zorgprofessionals die te maken hebben of krijgen met palliatieve sedatie en/of euthanasie.

Invalshoeken
Tijdens de uitzending gaat hoofdredacteur Ben Crul van Medisch Contact in discussie met diverse ervaringsdeskundigen. Zij belichten het onderwerp palliatieve sedatie vanuit verschillende invalshoeken, óók vanuit de verpleegkundige invalshoek. Kijken dus!

Extraatje: nascholing
De uitzending over palliatieve sedatie is geaccrediteerd door de Accreditatiecommissie van het Kwaliteitsregister V&V. Dat betekent dat je er accreditatiepunten voor kunt krijgen. Daarvoor moet je wel én de uitzending helemaal uitkijken én de nascholingsmodule volgen. Kijk voor meer informatie hierover op Medisch Contact TV.

4 REACTIES

  1. Een zeer zinvolle discussie met alle panelleden. Ik heb het prima kunnen bekijken. Een uur lang over dit onderwerp vanuit de verschillende hulpverleners. Communiceren over dit onderwerp op de werkvloer is erg zinvol en vastleggen van procedures en rapportage
    ((E)PD)hieromtrent is erg belangrijk.

  2. Lees alle reacties

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.