Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

‘Beloon verpleegkundigen voor goede ideeën’

Geef verpleegkundigen 'care-miles' als ze goede ideeën aandragen voor problemen op de werkvloer. Dat is één van de aanbevelingen van de Nationale DenkTank, een organisatie van twintig getalenteerde studenten.
cadeau

 

De denktank is een initiatief van bedrijven en universiteiten. Bedoeling is dat de jonge mensen ‘out of the box’-oplossingen bedenken voor maatschappelijke problemen. Elk jaar worden nieuwe deelnemers geselecteerd.

 

Ontevreden zorgpersoneel

Volgens de Nationale DenkTank is 30 procent van het personeel in de zorg ontevreden over de organisatie van het werk: slechte afspraken over de taakverdeling zorgen bijvoorbeeld voor tijdverspilling. En dat in een sector waar een groot tekort aan personeel is en een hoge werkdruk bestaat.

 

Kwaliteit van zorg

Volgens de DenkTank weten mensen van de werkvloer vaak zelf heel goed hoe ze verbeteringen kunnen aanbrengen in de tevredenheid van patiënten, de kwaliteit van zorg en de samenwerking tussen collega’s. ‘Via die care-miles worden ze aangemoedigd om die ideeën te spuien’, zegt de woordvoerder. ‘Er zit een wedstrijdelement in. Met de care-miles kunnen ze iets winnen.’

 

Auteur: Redactie TvZ

Bron: ANP

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.