Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Ben ik als verzorgende op een dagverzorging voor ouderen verplicht om mee te doen met een cursus reanimeren?

Het ligt op de weg van een werkgever ervoor te zorgen dat werknemers hun individuele vakbekwaamheid op peil houden. Zeker als een instelling het beleid voert te reanimeren, is het voor de hand liggend dat de werkgever een cursus reanimeren verplicht stelt op een afdeling dagverzorging voor ouderen waar de kans dat (oudere) patiënten gereanimeerd moeten worden relatief groot is.

 

Vaardigheden

Maar ook als een instelling het beleid heeft niet te reanimeren tenzij het de uitdrukkelijke wens van de cliënt is wel gereanimeerd te worden, is het belangrijk dat de werknemers deze vaardigheden op peil houden en dus een dergelijke cursus volgen.

 

Verplichten

Het antwoord op de vraag is dus: reanimatie is een handeling waarvan je mag verwachten dat een verzorgende deze onder de knie heeft en houdt. Een werkgever mag je dus verplichten een dergelijke cursus mee te doen, tenzij je aantoonbaar in het bezit bent van een nog geldig reanimatiediploma en je er zelf zorg voor draagt dat deze niet verloopt.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.