Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties6

Bernhoven biedt interne NLQF6-opleiding tot regieverpleegkundige

In Bernhoven kunnen verpleegkundigen die hbo-v of een czo-vervolgopleiding hebben gedaan, intern een scholing tot regieverpleegkundige volgen. De opleiding kreeg de NLQF6 erkenning. Alle verpleegkundigen op de ic en de seh zijn volgens het ziekenhuis regieverpleegkundige.
verpleegkundige klompen
Foto: ANP
Premium

Dat meldt het ziekenhuis op

Premium

Wil je dit artikel lezen?

Neem Nursing.nl een maand gratis op proef. Na een maand stopt het abonnement automatisch.


  Al abonnee? Log dan in

  6 REACTIES

  1. Hoezo,vpk opgeleid tot regie verpleegkundige.Het is van de baan…want zijn dan randvoorwaarden en hoe ziet die scholing er dan uit.Mijn inziens geld verspillen zet liever meer geld in voor eerst meer handen aan bed.Of speelt de zorgverzekeraar hier een grote rol in.

  2. Lees alle reacties
  3. “Als Bernhoven hebben we toen toch gezegd: om op de seh of ic te werken heb je een hbo werk- en denkniveau nodig. Of je nu initieel inservice- mbo- of hbo-opgeleid bent doet er niet toe, iedereen op deze afdeling is regieverpleegkundige”. Hier heb ik dus moeite mee, een ziekenhuis als Bernhoven die zelfstandig invulling gaat geven aan wetgeving die nog niet eens door de 2e Kamer is. Of Bernhoven vindt dat IC en SEH dat… is totaal niet relevant. De wetgeving moet duidelijk zijn hierover en dat kan – zoals de plannen nu erbij liggen – loodrecht op de mening van Bernhoven zijn. Stop toch met deze onzin verkondigen, zorg gewoon dat er duidelijke wetgeving komt en ga dan op ziekenhuis niveau je organisatie vormgeven zoals je wilt. Maar doe nu niet alsof je de vrijheid hebt dat zelf in te vullen. Daarbij denk ook aan je O&G, je Kinderverpleegkundigen, je oncologieverpleegkundigen, je dialyse verpleegkundigen, enz.

  4. Het wetsvoorstel is nog niet eens in stemming en nu zijn er al allerlei aanpassingen, lapmiddelen en vrijstellingen, waardoor de titel regieverpleegkundige niet meer eenduidig is, maar een veelkleurige strandbal.
   Gewoon niet doen deze exercitie.
   Maak van verpleegkundigen, ongeacht hun (voor-)opleiding(en) pas een regieverpleegkundige als ze qua kennis en kunde dit niveau bereikt hebben. Verplegen is met name een doe-job en niet alleen een denk-job!
   Straks is er niet voor iedereen een functie als regieverpleegkundige beschikbaar ook al heb je nog zo je best gedaan om aan de eisen te voldoen.Dat zal dan de tweede demotivatie zijn naast die van de degradering die nu gevoeld wordt bij dit wetsvoorstel.Weghalen dit voorstel en een nieuw voorstel maken die de verpleegkundigen wel waardeert!

  5. Is dit dan de oplossing?
   En wordt dan over 5 jaar getoetst of een ieder ook daadwerkelijk als regie verpleegkundige heeft gewerkt? Want opleiden is 1 maar intrinsieke motivatie , tijdsinvestering , financiële middelen is 2.
   Ik ben wel benieuwd of dit voor alle gespecialiseerd verpleegkundige ingezet gaat worden.
   Staat daar ook een hogere inschaling in FWG tegenover?

  Geef je reactie

  Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.