Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Beroepsorganisaties waarschuwen tegen hitte

RIJSWIJK - Beroepsorganisaties van thuiszorgpersoneel, wijkverpleegkundigen en verpleegkundigen waarschuwen hun achterban extra alert te zijn op de gevaren van de hitte voor hun patiënten. 
Beroepsorganisaties waarschuwen tegen hitte

Ze moeten er extra goed op letten dat hun cliënten genoeg drinken, uit de zon blijven, en zich luchtig kleden. Ook moet zo nodig hulp van familie, buren of vrienden worden ingeschakeld om ervoor te zorgen dat de thuiswonende ouderen en zieken goed verzorgd zijn tijdens de hittegolf. De organisaties hebben dat hun achterban donderdag laten weten.

Zelf maatregelen
Veel ouderen of zieken die zelfstandig wonen, krijgen immers maar een korte periode hulp per dag. De rest van de dag staan ze er alleen voor. De Algemene Vereniging van Verpleegkundigen en Verzorgenden (AVVV), Sting en de Landelijke vereniging Wijkverpleegkundigen (LVW) zijn bang dat sommige cliënten niet het besef hebben zelf maatregelen te nemen tegen de hitte.

Meer informatie over verplegen tijden een hittegolf:

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.