Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Beroepsprofielen binnen VVT herzien

De beroepsprofielen van verzorgenden-IG en mbo-verpleegkundigen in de VVT zijn geactualiseerd. Vakbond Abvakabo FNV vraagt verzorgenden en verpleegkundigen naar hun reacties.

De beroepscompetentieprofielen van Mbo-verzorgenden en -verpleegkundigen dateerden uit 2007. De beschrijving van de kerntaken, dilemma’s waar medewerkers mee te maken krijgen en de competenties om het werk goed uit te kunnen oefenen, zijn nu aangepast en geactualiseerd  

 

Aansluiting op de praktijk
De beroepscompetenties zijn een basis voor de inhoud van de beroepopleiding en aansluiting op de praktijk. En daarmee voor een goede voorbereiding van toekomstige professionals. Ook voor de huidige Mbo-verzorgenden en verpleegkundigen is een goed beroepscompetentieprofiel van belang. 

 

 

Het herzien van deze beroepsprofielen binnen Verpleeg-, Verzorgingshuizen en Thuiszorg was nodig, aldus Wim van der Hoorn, bestuurder bij Abvakabo FNV. ‘Het werk in de VVT is immers constant in beweging. Nieuwe ontwikkelingen als eigen regie van de cliënt, zorgtechnologie, verbindend samenwerken, betrekken van vrijwilligers en mantelzorgers, zijn van invloed op de taken en beroepscompetenties van professionals.’

 

Wat vind jij van de geactualiseerde profielen? Je kunt je reactie tot 8 februari hier laten weten.

 

Bron: Abvakabo FNV

 

Klik hier voor het nieuwe beroepscompetentieprofiel van verzorgenden ig

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.