Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties3

Beroepsverenigingen bundelen krachten

Verpleegkundigen & Verzorgenden Nederland (V&VN), de Landelijke Beroepsvereniging Sting en het kenniscentrum LEVV zijn in gesprek over een samenwerking.
Beroepsverenigingen bundelen krachten

‘Voor verpleegkundigen betekent dit dat zij een nog luidere stem krijgen, dat zal alleen maar winst opleveren. Het samenbrengen van de ervaring en inhoudelijke kennis is belangrijk.’, zegt Jessica Kompier van V&VN. ‘Daarnaast zal er nog meer worden samengewerkt aan deskundigheidsbevorderingen, projecten, publicaties en evenementen voor de beroepsgroep.’

De beroepsverenigingen onderzoeken momenteel hoe zij hun activiteiten in elkaar kunnen schuiven. In september 2010 moet er een concreet plan zijn waarin de samenwerking is uitgeschreven.

V&VN
Door: redactie Nursing

Abonneren
Altijd op de hoogte zijn van de nieuwste ontwikkelingen en achtergronden in je vak? Neem dan nu een abonnement op Nursing!

3 REACTIES

  1. Het bericht is te mooi om waar te zijn. Veranderingen ten goede voor de verpleegkundige. Sinds wanneer gebeurt dat? Telkens als het gebeurt blijkt er een andere, meestal bezuinigings-, motivatie achter te zitten, waarbij de voorwaarden de positie van verpleegkundigen niet bepaald versterken. Dit is dus allemaal mooie prietpraat, waar we niet beter van gaan worden. Ik ben geen lid van NU’91, maar ik prijs hun standvastigheid en kritische houding in deze.

  2. Lees alle reacties
  3. De reden ?
    Het zou de redactie sieren om als goed journalisten eens te onderzoeken wat de werkelijke reden voor de samenwerking is en waarom NU’91 niet mee doet.
    Uit bronnen: de betrokken organisaties krijgen geen subsidies meer als ze niet samengaan, en dat laat de financiele positie niet toe. Het aantal fte zal flink omlaag gaan, bezuinigen dus i.p.v. fraaie inhoudelijke motieven.
    De reden dat NU’91 niet meedoet: zij wil onafhankelijk blijven van subsidies van de overheid en niet de belangenbehartiging arbeidsvoorwaarden opgeven (een voorwaarde om mee te kunnen doen).

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.