Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Beste zorgvernieuwingsidee krijgt 75.000 euro

Verpleegkundigen, patiënten en mantelzorgers kunnen weer ideeën insturen voor de Nationale Zorgvernieuwingsprijs. De prijs bestaat uit €75.000 om het idee uit te voeren en is een initiatief van ZonMW en VSBfonds.
Beste zorgvernieuwingsidee krijgt 75.000 euro

De prijs heeft dit keer als thema: Goed je te ontmoeten. ‘Juist als mensen elkaar ontmoeten, kunnen zij elkaar leren begrijpen, respecteren en inspireren. Daardoor is het makkelijker om met elkaar problemen aan te pakken die de gezondheid en het welzijn van mensen beïnvloeden. Het kan bijvoorbeeld gaan om de ontmoeting tussen zorgverlener en cliënt. Tussen vrijwilliger en professional. Tussen jong en oud. En tussen allochtoon en autochtoon. Zolang het maar een nieuw idee is en het bijdraagt aan de gezondheid en het welzijn van mensen’, aldus de initiatiefnemers van de Zorgvernieuwingsprijs.
 
Andere prijzen
Naast de prijs van € 75.000 maken andere inzenders ook kans op financiering. Zo krijgt een selecte groep kanshebbers hulp in het Zorgvernieuwingsatelier om hun plannen verder uitgewerkt te krijgen. Tevens worden zij in contact gebracht met potentiële financiers tijdens de Nationale Zorgvernieuwingsdag. Inzenden van jouw idee kan nog tot 18 april via www.nationalezorgvernieuwingsprijs.nl.

NVZ
 

Meer Nursing

Vacatures in je mailbox
Ben jij toe aan een nieuwe job of wil jij weten welke vacatures er zijn in jouw vakgebied? Meld je dan aan voor de vacature-nieuwsbrief.

Dossier Carrière
Sollicitatietips op een rij, do’s en don’ts tijdens je functioneringsgesprek en het laatste carrière nieuws vind je in het dossier Carrière…

NursingBanen
Op zoek naar een nieuwe baan? Op NursingBanen vind je de leukste vacatures.
Neem een kijkje op NursingBanen.nl


1 REACTIE

  1. Met enige verbazing hoorde ik recent dat een cruiseschip- all inclusive met zorg staf en accommodatie en met wereld reis , goedkoper is dan een verblijf in het verpleeghuis!!Een rollator geen bezwaar e.d.Zo kom je op je ouwe dag nog eens ergens,lekker klimaatje,frisse zeelucht,beetje zonnen op het dek,bezoekjes aan landen/plekken waar je nog nooit geweest bent,geen gedoe met allerlei drukte van een afdeling,stoelvastheid en passiviteit.Dat kan niet anders dan goed wezen.Misschien moet je wel onderschrijven dat ze je bij overlijden in zee dumpen..so what?Je bent in ieder geval van de sleur af en je hebt elke dag weer wat om naar uit te kijken.
    Dan zuivert het bestand in verpleeghuizen zich ook beter uit.
    Het is niet mijn idee,maar ik was er wat verbaasd over

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.