Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties3

Bestuur V&VN stapt op na ophef wetsvoorstel BIG II

Het bestuur van beroepsvereniging V&VN stapt op. De reden is het schenden van het vertrouwen van de achterban, schrijft aftredend voorzitter Henk Bakker in een brief aan de leden. Of directeur Sonja Kersten ook opstapt, is nog niet duidelijk.
Beeld: ANP

‘De afgelopen tijd is het vertrouwen van verpleegkundigen in hun beroepsvereniging geschonden‘, aldus Henk Bakker. ‘Dat komt doordat wij als bestuur niet de juiste keuzes hebben gemaakt over het wetsontwerp Wet BIG II en de hieraan gekoppelde overgangsregeling. Ook hebben we de achterban niet voldoende de kans gegeven zich over zo’n belangrijk onderwerp uit te spreken. Dat spijt ons enorm en daar nemen we nu onze verantwoordelijkheid voor.’

Interim bestuur

De Ledenraad van V&VN heeft twee bestuursleden bereid gevonden tijdelijk demissionair aan te blijven als interim bestuur, om de continuïteit van de vereniging te waarborgen. Dit zijn Wilma Jackson, manager Leerhuis van het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis in Tilburg, en Marie-Louise van der Kruis, zij is bestuursvoorzitter van SOVAK gehandicaptenzorg West-Brabant.

Met directeur Sonja Kersten sprak Nursing vorige maand nog over de pas op de plaats inzake het wetsvoorstel BIG II, toen zei Kersten onder andere gehoor te willen geven aan de roep van verpleegkundigen om meer transparantie en inspraak.

3 REACTIES

  1. Mevr Kerstens, u roemt zichzelf op uw Linkedin pagina omdat u excellent communications skills zou hebben als medisch biologe. Ik zou dat in de huidige situatie maar aanpassen of u moet er zelf nog in geloven. Strategisch leider zoals u zich benoemt bent u wel. Wil ik mij inschrijven in het kwaliteitsregister voor Verpleegkundige dan moet ik wel eerst lid en worden van de V &VN, een meesterlijke zet. Zo kom ik ook aan 90.000 Leden als monopolist. De V&VN die zich al jaren schaamteloos laat leiden door de HBO raad en zijn belangen ( de MBO verpleegkundige moest toch zorgkundige worden, weet u het nog?). Maar zie ook de overmatige HBO vertegenwoordiging in het rapport Toekomstbestendige beroepen in de Verpleging en Verzorging die V en VN ( NU91 trouwens ook) ondertekend heeft ter onderbouwing van BIG 2. Of mevrouw Kerstens de enige juiste conclusie trekt weet ik niet maar als verpleegkundige je uitschrijven bij V en VN ……… grijp je kans zou ik zeggen.
    O ja ik ben mbo én hbo verpleegkundige van voor 2012.

  2. Lees alle reacties

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.