Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

‘Bevriezen lonen verzorgenden juridisch onmogelijk’

Volgens brancheorganisatie ActiZ heeft het kabinet niet de juridische mogelijkheden om een nullijn in te voeren in de zorgsector.

Dat meldt Zorgvisie. Sinds 1999 zou namelijk de regel gelden dat de sociale partners totaal vrij zijn in het vaststellen van de loonsontwikkeling. De overheid zou niet het het recht deze regel te ontbinden.

Toekomst zorg
Los van de juridische argumenten geeft ActiZ-directeur Aad Koster meer redenen waarom een nullijn in de zorg onwenselijk is. ‘Het is onredelijk om de medewerkers van de zorg op te zadelen met de rekening van de crisis. We worden al voor 3 miljard aangeslagen de komende jaren, wat heel veel banen op de korte termijn gaat kosten. Daar komt bovenop nog de nullijn, wat volgens het kabinet nog eens 1 miljard oplevert. Dat maakt onze positie naar de toekomst toe niet beter, en is bovendien voor heel Nederland lastig: we kunnen op deze manier nooit meer het aantal mensen krijgen dat nodig is voor de zorg.’ 

Bron: Zorgvisie

 

Lees ook: 

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.