Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Bezoek het VUmc / TvZ symposium

De samenwerking tussen verpleegkundige en patiënt staat centraal op Het Verpleegkundig Symposium 2012, georganiseerd door VU medisch centrum en TvZ Tijdschrift voor verpleegkundigen op donderdag 1 november.
VUmc TvZ verpleegkundig symposium

Hoe kun je de patiënt betrekken bij de zorg? De mate van eigen regie en verantwoordelijkheid van patiënten vraagt vandaag de dag om verpleegkundig leiderschap. Daarnaast ligt de regie van het zorgproces van de patiënt voor een groot deel in de handen van de verpleegkundige. Kwalitatief goede en veilige zorg wordt verleend op basis van teamwork: verpleegkundig leiderschap en de betrokken patiënt vormen hiervoor het fundament. Dit symposium brengt dit tweevoudig leiderschap samen.

 

Patiënt betrekken

Ashley Brooks, National Patient Champion in Groot-Brittannië, zal het symposium openen met zijn visie op verpleegkundige zorg en verpleegkundig leiderschap, vanuit het perspectief van de patiënt. Marian Adriaansen besteedt in haar lezing aandacht aan de nieuwe beroepsprofielen en de rollen van patiënt en verpleegkundige daarin. Tineke Abma sluit de dag af met een lezing en plenaire discussie waarbij de stelling centraal staat: ‘De vraag is niet of, maar in hoeverre en hoe we patiënten bij de verpleegkundige zorg kunnen betrekken’.

 

Workshops

Marian Adriaansen gaat in haar workshop Leiden doe je niet alleen interactief op ontdekking: hoe kan verpleegkundig leiderschap binnen de nieuwe beroepsprofielen het beste worden vervuld, waarbij de patiënt lid is van het team? De workshop van Wanda Straatman, Leiderschap van binnenuit, richt zich op de regie en verantwoordelijkheid van patiënten en wat dit vraagt aan persoonlijk leiderschap van verpleegkundigen. Jeanny Engels verzorgt de workshop De patiënt als partner in het zorgproces en gaat daarbij in op het belang en de meerwaarde van de patiënt als partner in het zorgproces. Wat zet dit partnerschap onder druk en hoe kunnen zorgverleners dit partnerschap stimuleren? Lucien Engelen tot slot neemt je in zijn workshop Gij zult (niet) twitteren mee langs een Twitter-tour d’horizon, inclusief handreikingen met do’s en don’ts.
 

Studenten

Ben je hbo-v student? Maak dan kans op gratis toegang tot Het Verpleegkundig Symposium. Stuur een mail naar: redactie.tvz@reedbusiness. nl o.v.v. ‘Verpleegkundig Symposium’. In de laatste week van september zullen er 2 kaarten worden verloot onder de inzenders.

 

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.