Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Bijzondere inzendingen

Dat Cathelijn Verpleegkundige van het Jaar 2009 is geworden, weten we. Dat de lijst met alle andere genomineerden mét motivatie binnenkort in Nursing verschijnt, weten we ook. Maar wat weten we niet?
Bijzondere inzendingen

Jammer, maar de papieren Nursing heeft niet oneindig veel ruimte. De motivaties die collega’s insturen worden dan ook vrijwel altijd ingekort. Helaas gaat daarbij soms hele leuke informatie verloren. Details die er niet heel veel toe doen, maar die een verpleegkundige wel wat extra’s geven. Nursing zette een paar van die typische opvallende inzendingen voor je op een rij.

Wist je bijvoorbeeld dat…

  • Gerry Doelman ooit geld leende aan een patiënt die terug naar Marokko wilde om te sterven? De patiënt had geen geld meer om een geit te kopen voor het offerfeest.
  • Jussy van Dijk in haar vrije tijd regelmatig met eenzame asielzoekers naar de dierentuin gaat?
  • Louis van Welle timmerman was voordat hij verpleegkundige werd?
  • Annelies Blom ervoor zorgde dat vrijwel alle BNN’ers al op de afdeling langs zijn geweest om de patiëntjes op te vrolijken?
  • Leny Bos vreselijk opzag tegen een beoordelingsgesprek met haar leidinggevende? Achteraf was het enige aandachtspuntje dat ze wat meer aan zichzelf moet denken…
  • Verpleegkundige van het Jaar Cathelijn de Haan zelf ernstige gezondheidsproblemen heeft? Ondanks dat stelt ze toch het belang van de patiënt voorop…
  • Judith Jager per se wilde werken met Kerst, ondanks een doorgesneden pees in haar hand? Tijdens de nieuwjaarsborrel wilde ze namens de OR een toespraak houden, wat ‘helaas’ niet lukte omdat ze op de EHBO zat met een ontstoken operatiewond.

Meer over de verkiezing
Verpleegkundige van het Jaar gehuldigd
De winnares: Cathelijn
Even voorstellen: Cathelijn de Haan
Even voorstellen: Jip Lubberink
Even voorstellen: Yfke Nawijn
Meer informatie over de verkiezing Verpleegkundige van het Jaar

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.