Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties16

Blog Conny: ‘Nieuwe werkschoenen kopen is een ramp’

Ik heb een paar weken geleden nieuwe schoenen gekocht voor mijn werk. Ik vind het altijd weer een crime.
Blog Conny: 'Nieuwe werkschoenen kopen is een ramp'

Werkschoenen kopen is een heel andere beleving dan schoenen die je privé gebruikt. Het duurde wel even voordat ik een paar had gevonden dat goed zat.

Ik stel hoge eisen aan het schoeisel. Voor mij is het erg belangrijk om een goed voetbed te hebben. Anders krijg ik binnen een paar uur pijn onder mijn voetzool. En aan het einde van de dienst voel ik dan mijn rug. Daarnaast zoek ik exemplaren die een klittenbandsluiting hebben. Want die zijn erg handig om af en toe even bij te stellen, als je voeten door het heen en weer rennen wat dikker zijn geworden. Uiteraard moeten de schoenen wel van leer zijn en niet van kunststof, want van dat laatste krijg je al snel zweetvoeten. Het uiterlijk van de schoenen komt op de laatste plaats. Als ze goed zitten en ze zien er ook nog leuk uit, dat is dan mooi meegenomen. Na wat heen en weer lopen in de winkel hoop ik dat ik de goede keuze heb gemaakt.

In het verleden heb ik wel eens met blaren mijn dienst uitgelopen. Dus loop ik er eerst thuis een aantal uren op. Om eraan te wennen, en dus zeker weet dat ze een succes zijn. Daarna neem ik ze mee en kan er dan een hele dienst goed op lopen. Ik koop voor de winter dichte en in de zomer open schoenen. Het liefste zou ik op blote voeten lopen, net als thuis.

Welke schoenen draag jij op je werk? Laat je reactie hieronder achter!

16 REACTIES

 1. Lees alle reacties
 2. Schoenen en werkschoenen kopen is voor mij ook een uitgesproken ramp. Heb hele platte, dunne, smalle en ook nog in-, door- en uitgezakte voeten. Daarnaast ook nog in het bezit van 3/4 losse orthopedische steunzolen. Maar jullie dan allemaal goede voeten? Niemand aangemeten eigen losse steunzooltjes? Loop zelf eigenlijk nog wel redelijk vaak op witte Sanita klompen.die hebben voor mij wel een redelijk goed voetbed vergelijkbaar met de vorm en model van mijn steunzooltjes. Maar het blijft altijd behelpen. Maar van jullie niemand dan steunzooltjes (gehad) dan?

 3. Wat een goed onderwerp! Ik vind het ook heel lastig en ben nog steeds zoekend!
  Liep op Sanita klompjes, maar door een hernia kan ik hier niet meer lang op lopen. Toen overgestapt op Crocs, maar die gaan zweten en die met de gaatjes vind ik niet fijn (natte voeten in badkamer). Onze bewoners zijn nog wel eens incontinent onder de douche, dus ik vind gympen eigenlijk ook geen optie, maar voor mijn rug is dit wel beter…..Ik heb inmiddels een hele stapel net-niet-werkschoenen…..

 4. Ik droeg altijd Tjoelup klompen, heerlijk.
  Geen natte voeten bij het douchen. Snel schoon. Ze zien er bovendien nog leuk uit ook.
  Maar….. toen kreeg ik een ontsteking in mijn achillespees, wat een ellende
  Nu moest ik schoenen kopen die een veerkrachtige zool, veters en een klein hakje hadden.
  Met mijn boodschappenbriefje naar een goede schoenwinkel. Nu loop ik op Verhulst – sportive comfort. Hoe dit in de zomer gaat?

 5. Ecco’s zijn al jaren favoriet. Zitten meteen perfect, veel keuze in pasvormen en zolen, bovendien met uitneembare zool dus geschikt voor steunzolen. Ze kosten wel wat maar dan heb je ook wat 😉
  Ik draag ze zomer en winter. In de zomer de wat lichtere modellen.

 6. ecco’s, al jaren. ik hoef ze niet eens in te lopen, kan ze gelijk een hele dienst aan. Lekker soepel, wel een vrij gladde zool, maar ik werk in een verpleeghuis, dus hoef niet over sneeuw en ijs. Wel eens andere geprobeerd, maar geen betere gevonden.

 7. Klompen, altijd klompen! Droge voeten onder de douche verzekerd, schone voeten omdat ze genoeg bescherming bieden tegen alles wat uit bed op je voeten kan vallen, goed voetbed en geen zweetvoeten. Je moet er even op leren lopen, maar dat kost een dag en daarna wil je nooit met anders. En ze zijn er nog in leuke kleuren en prints ook.

 8. In de thuiszorg nog leuker 🙂 Gympen drijven als je 6 mensen helpt met douchen, de doucheschoentjes helpen hooguit de douche schoon te houden van zand onder jouw schoenen. Zomers wil je open schoenen wel laten bij mensen die incontinent zijn, en in de winter glibber je op schoenen met gladde zool over ijs, want flink profiel is zooi bij mensen thuis. Ik heb de ideale schoen nog niet gevonden!

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.