Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Blog Marjolein: ‘Dhr Van der Niet kon bijna niet stil blijven zitten toen Sint binnenkwam’

Medisch secretaresse Marjolein koestert warme herinneringen aan Sinterklaas vieren op de afdeling.
Blog Marjolein: 'Dhr Van der Niet kon bijna niet stil blijven zitten toen Sint binnenkwam'

Zoals elk jaar vieren wij Sinterklaas op de afdeling voor de patiënten die op dat moment zijn opgenomen. Iets wat door hen zeer gewaardeerd wordt. Immers, wie wil er nu tijdens de decembermaand opgenomen liggen in het ziekenhuis? Helaas ontkomen veel patiënten hier niet aan, omdat de kuren om de zoveel weken gegeven moeten worden. Uiteraard proberen we hier rekening mee te houden, maar dat lukt niet altijd. Het plannen van zoveel patiënten is vaak een hele uitdaging.

Op 5 december verkleedt een verpleegkundige van de afdeling zich, samen met zijn oom als Sinterklaas en Zwarte Piet, iets wat zij al jaren doen. Zij kennen de afdeling goed, waardoor ze op alle situaties kunnen inspelen. Met een klein clubje gaan we tevoren op stap om leuke, kleine cadeautjes te kopen voor die patiënten die op 5 december zijn opgenomen. Daarna gaan we alle cadeautjes inpakken en maken we er passende gedichten bij.

Zo ook vorig jaar 5 december… Op de afdeling lag dhr Van der Niet, een leuke, lieve man, met een duidelijke eigen wil. We vonden hem allemaal een schatje. We checken altijd bij de patiënten of zij het leuk vinden dat Sinterklaas bij hen langskomt. Als ze er geen prijs op stellen, kunnen ze dit zeggen. Dhr Van der Niet vond het geweldig dat Sinterklaas zou komen.

Eindelijk was het dan 5 december. Dhr Van der Niet sleepte een stoel vanuit zijn patiëntenkamer naar de ingang zodat hij hem direct kon spotten bij binnenkomst. Vol verwachting klopte zijn hart. En daar was hij dan…. Sinterklaas. Wij zetten gelijk bij binnenkomst een sinterklaascd aan, en begonnen mee te zingen. Dhr Van der Niet kon bijna niet stil blijven zitten. Nadat we gezongen hadden kreeg hij een cadeautje, maar eerst moest hij een gedicht voorlezen. We hadden voor hem een mooie sjaal gekocht, omdat hij het vaak koud had. Meneer vond t geweldig.

Kom ook naar Hét Afdelings- en medisch Secretaressecongres op 16 april 2015.

Daarna gingen Sinterklaas, Zwarte Piet en een aantal medewerkers van kamer tot kamer, zingend, gedichten voorlezend en cadeautjes uitdelend. Iedereen vond het geweldig. Je zag aan de gezichten dat men terug ging in de tijd. Je zou bijna weer in Sinterklaas gaan geloven. Ook voor ons, het personeel blijft het altijd bijzonder, je weet wie Sinterklaas en Zwarte Piet spelen, maar toch krijg je weer dat wonderlijke, magische gevoel van binnen…

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.