Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Afvallen

De collega's van verzorgende Conny praten over allerlei dieten.

Het wordt lente en dat merk je niet alleen aan de natuur. Ik hoor het ook in de pauzes op het werk. Het gaat de laatste tijd over allerlei soorten diëten. Het voorjaar vormt de aanloop naar de zomer en iedereen wil dan graag slank zijn. Telkens ben ik weer verrast over sommige collega’s welke van het ene dieet overgaan in het andere.  Vooral de poeders die je moet aanlengen met water zijn populair. Drie maal per dag een shake en verder niets dan water.

 

Geen zoetekauw

Zelf ben ik nog nooit op een dieet geweest, gewoon omdat ik het niet nodig heb. Ik ben een van de weinige mensen die niet van zoet houd. En als je in de zorg werkt, komt dat mooi uit. Want er is altijd wel iemand jarig van de bewoners en daardoor wordt bij ons bijna wekelijks getrakteerd op gebak. Zonder moeite kan ik overslaan, en daar zijn veel collega’s jaloers op.

 

Vloeibaar eten

Schrijnend is de tegenstelling van een cliënt die ten gevolge van een maagverwijdering alsmaar ongewenst afvalt. Er wordt van alles gedaan om hem in gewicht stabiel te houden. Deze cliënt heeft een jejunumsonde en is aangesloten op een voedingspomp.  Daarnaast heeft hij een wensendieet omdat zijn eetlust nihil is. Alles wordt in vloeibare vorm aangeboden omdat het anders uitgebraakt wordt.

 

Contrast

Wat een contrast; twee mensen die beide op dieet zijn, beide in een vloeibare vorm. De één om af te vallen en slank de zomer in te kunnen. De ander om aan te komen en de zomer levend te kunnen halen…

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.