Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Bacheloropleiding open voor ervaren verpleegkundigen

Alexandra van der Schaaf werkte jarenlang als IC- en ambulanceverpleegkundige. Haar basis was een in-serviceopleiding op mbo-niveau. De bacheloropleiding van Avans+ hielp haar om stappen te zetten.
Bacheloropleiding voor ervaren verpleegkundigen

“Op een bepaald moment merk je dat je niet meer doorgroeit in je werk. Daarbij kreeg ik in de loop van de tijd behoefte aan meer regelmaat. Ik ging op zoek naar een andere baan met een vergelijkbaar salaris, maar dat viel niet mee. Voor de meeste werkgevers was mijn mbo-diploma toch een struikelblok.”

Flexibele opleiding

Ondernemend als ze is, vond Alexandra uiteindelijk een oplossing: bij Careyn. “Die wilden mij dolgraag aannemen als wijkverpleegkundige. Zij keken verder dan mijn diploma en boden mij de kans om een hbo-opleiding te doen. Daar zag ik in eerste instantie tegenop: had ik in mijn loopbaan al niet genoeg opleidingen afgerond? Gelukkig kwam ik toen in contact met Avans+. Hun bacheloropleiding Verpleegkunde is erg flexibel. Via een assessment worden je competenties vastgesteld, waardoor je een verkorte leerroute kunt volgen. Dat scheelde mij ontzettend veel tijd! Die flexibiliteit zie je bij hen trouwens overal in terug. Avans+ zoekt altijd een leslocatie bij je in de buurt en denkt ook goed mee als je een deadline door omstandigheden niet kunt halen. Ook tijdens de coronacrisis schakelden ze razendsnel om alles voor ons zo makkelijk mogelijk te maken.”

Nieuwe competenties en persoonlijke ontwikkeling

In eerste instantie was Alexandra sceptisch over het nut van een hbo-opleiding. Ondertussen heeft ze ervaren dat die een enorm verschil maakt. “Nieuwe competenties als evidence based werken en verpleegkundig leiderschap zorgen ervoor dat je je mening beter kunt onderbouwen en een helikopterview ontwikkelt. Daardoor kijk je meer in de breedte naar vraagstukken, houd je de regie en word je echt serieuzer genomen. De opleiding zorgt ook voor een persoonlijke ontwikkeling: ik voel mezelf nu een betere gesprekspartner. Ik kan meer analytisch denken en beter luisteren. Daardoor sta ik sterker in mijn schoenen. Dat is de ‘plus’ die ik ervaren heb en waarmee ik meer bereik in mijn werk. Deze opleiding kan op termijn ook helpen om nieuwe stappen te zetten in je loopbaan. Bijvoorbeeld richting een adviserende of leidinggevende functie.”

Werkgevers staan in de rij

“Ik merk nu in de praktijk wat een verschil het maakt om een hbo-diploma te hebben. Werkgevers staan bij wijze van spreken voor je in de rij. Zelfs het innovatieve onderwerp van mijn scriptie opende al diverse deuren. Ik werk graag aan mijn persoonlijke ontwikkeling en ik ben ervan overtuigd dat de zorg ook meer goedopgeleide, ondernemende types kan gebruiken die zorgen voor innovatie. Avans+ past daar als opleider heel goed bij. Je leert alleen wat je nog nodig hebt en ze vertrouwen helemaal op de discipline en zelfstandigheid van de deelnemers. En als je ergens vastloopt, denken ze steeds met je mee. Die persoonlijke aandacht vind ik echt top. Ik zou de bachelor Verpleegkunde van Avans+ zeker aanraden aan andere gespecialiseerde mbo-verpleegkundigen die stappen willen zetten.”

Interesse in deze opleiding? Vraag de brochure aan.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.