Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Betere individuele continentiezorg bieden. Hoe doe je dat?

Continentiezorg op maat betekent dat je individuele zorg biedt die het beste past bij de behoeften en wensen van elke cliënt. Met als doel dat het urineverlies zo weinig mogelijk impact op de kwaliteit van leven heeft. Bijvoorbeeld door:
  • de zorg(routines) aan te passen aan het mictiepatroon
  • de juiste absorberende producten te gebruiken (afgestemd op de daadwerkelijke hoeveelheid urine die verloren wordt)
  • verschonen op het ‘juiste’ moment, niet te weinig, maar zeker ook niet te vaak
  • de cliënt ’s nachts door te laten slapen

De uitdaging én de oplossing

In de praktijk kan het soms best lastig zijn om invulling te geven aan betere individuele continentiezorg. Verzorgenden zijn gewend aan bepaalde vaste zorgroutines en die doorbreek je niet zomaar. Bovendien is het belangrijk dat het hele team dezelfde visie heeft en bereid is om ‘te veranderen’, zodat iedereen zijn of haar steentje bijdraagt aan de optimale continentiezorg op maat. TENA helpt instellingen graag bij het realiseren van betere individuele continentiezorg en heeft daarom TENA IdentifiTM ontwikkeld. Door IdentifiTM in te zetten beschik je over waardevolle informatie en bepaal je eenvoudig én objectief de juiste toiletroutine, productkeuze en verschoonfrequentie van elke cliënt.

Nieuwe inzichten door objectieve metingen

Verzorgenden kennen hun cliënten goed! Toch blijkt in de praktijk vaak dat, door het urineverlies objectief te meten, er nieuwe inzichten ontstaan. Dat mictiepatronen bijvoorbeeld anders zijn dan gedacht. Dat er minder urine verloren wordt dan verondersteld. Of het blijkt dat lekkages niet veroorzaakt worden door een te weinig absorberend product, maar door de wijze van aanleggen. Deze nieuwe inzichten kunnen eenvoudig verkregen worden door objectieve metingen met TENA IdentifiTM . Bovendien toont TENA IdentifiTM aan dat de verzorgenden ontlast kunnen worden omdat door:

  • de afname van lekkages er minder verschoningen van bed en kleding nodig zijn
  • de tijdsbesparing op continentiezorg er meer tijd voor andere, meer gewaardeerde, zorgtaken overblijft

TENA IdentifiTM is bewezen effectief

 IdentifiTM wordt al meer dan vier jaar bewezen effectief in Nederlandse zorginstellingen ingezet1. Een van de succesfactoren is dat verzorgenden zelf conclusies trekken en in overleg met elkaar de verschoningsmomenten aanpassen. Daardoor worden zorgroutines doorbroken zonder weerstand. TENA ondersteunt dit proces bovendien met aanlegtechniektrainingen en training ‘on-the-job’. Wil je jouw cliënten ook op feiten gebaseerde individuele continentiezorg bieden? Neem dan contact met ons op voor meer informatie of een vrijblijvende afspraak via 030 – 698 48 25 of kijk op TENA.nl/professionals.

 

Zo werkt TENA IdentifiTM

Met TENA IdentifiTM beschik je over waardevolle informatie en bepaal je eenvoudig én objectief de juiste toiletroutine, productkeuze en verschoonfrequentie van elke cliënt. IdentifiTM Sensor Wear-verbanden vervangen 72 uur de gebruikelijke incontinentieproducten. De verbanden bevatten veilig geïntegreerde, dunne sensoren waarmee het mictiepatroon gemeten wordt. De op het product bevestigde en herbruikbare IdentifiTM Logger zendt de data naar een beveiligd webportaal waar het automatisch verwerkt wordt tot een helder en goed leesbaar rapport. Vanzelfsprekend is de privacy van de cliënt daarbij altijd beschermd.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.