Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Bewegen

Conny zou het geweldig vinden als verzorgenden bewegingstherapie kunnen geven aan hun cliënten.

Bewegen is voor elk mens gezond. Er zijn veel mogelijkheden om in groepsverband of individueel in beweging te komen. Er wordt vooral aandacht besteed aan de gevolgen van het sporten. Iedereen weet dat naast een betere conditie en lichaamsgewicht ook je eigenwaarde een goede stimulans krijgt. Vooral ouderen die beperkt zijn hebben een flinke achterstand op leeftijdsgenoten die nog redelijk actief zijn in het leven.

 

Schoolzwemmen 

Op scholen is gymnastiek een verplicht vak. Ook wordt vaak deelgenomen aan schoolzwemmen. Het is bekend dat de hoeveelheid beweging die je op jonge leeftijd krijgt op latere leeftijd sterkere botten geeft.

 

Wii spelen

Het zou heel goed zijn om ouderen elke dag te laten deelnemen aan een speciaal programma met oefeningen. Ik denk dat dit een zeer positieve uitwerking zal hebben op cliënten. De mobiliteit neemt toe waardoor het valgevaar wordt verminderd. De nog aanwezige zelfredzaamheid blijft langer intact. En ook op het sociale vlak is er vooruitgang, want sporten doe je samen. De uitvoer kan heel simpel zijn, zittend in een kring op een stoel. Of met hightech zoals bijvoorbeeld de Wii.

 

Bewegingstherapie in opleiding

Misschien is het een idee om in de opleiding verzorgende een module te ontwikkelen op het gebied van bewegingstherapie voor ouderen. Het zou leuk zijn als je naast je reguliere zorgtaken de bewoners een gezondere levensstijl kan bieden. Het zou een multifunctionele uitwerking hebben op allerlei gebieden. Misschien zijn er zelfs al instellingen die dagelijks bewegingstrainingen aan de bewoners geven.

 

Geef jij als verzorgende bewegingstherapie aan de cliënten, of ochtendgymnastiek? Laat je reactie hieronder achter!

 

Bekijk ook:

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.