Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties5

Bijna op stage

Nog een maand te gaan en ik mag beginnen aan mijn eerste stage in een ziekenhuis. Ik kom terecht op de afdeling cardiologie en short-stay. Via school probeer ik me voor te bereiden.

De voorbereiding op school duurt nu al vijf weken. We krijgen speciale beroepspraktijkvorming (BPV)-lessen, hier krijgen we informatie en kan je vragen stellen. Ook zijn we als klas druk bezig met het maken van een werkplan.

Want een werkplan kun je hard nodig hebben in je stage. Bijvoorbeeld als je niet weet wat je moet doen, dan kun je terugvallen op je werkplan, want daar staat in wat je leerdoelen en opdrachten zijn voor die week.
 
Op school vullen we ons werkplan per week in. Welke opdrachten maak ik deze week? Wat zijn mijn doelen? Hoe ga ik het aanpakken? Dit soort vragen komen week in en week uit aan bod. Zo leren we ermee werken.

Ik ben blij met de goede begeleiding die ik krijg vanuit school. Zo vertellen vierdejaars leerling-verpleegkundigen in de klas hoe zij hun stage hebben ervaren. Ze leggen uit wat je vooral gaat doen en ze geven bijvoorbeeld tips om goed voor je zelf op te komen. Ook krijgen we allerlei informatie over onze stage, zoals de mogelijkheid om intern te wonen.

Waar ik me nu nog op ga voorbereiden is de afdeling waarop ik terechtkom. Welke disciplines ga ik waarschijnlijk tegenkomen? Wat zijn de meest voorkomende ziektes bij cardiologie/short-stay? En daarna ga ik het uitwerken in een rode loper.

Ik kijk erg uit naar mijn stage en vind het ook spannend. Ik hoop dat het leerzaam en leuk zal zijn.

5 REACTIES

 1. Klinkt alsof je Al op de goede weg bent. Het is heel goed dat je 5 weken de tijd hebt om je voor te bereiden. In een ziekenhuis willen ze namelijk graag zien dat je volgens je werkplan te werk gaat. Het is namelijk de bedoeling dat je als leerling te werk gaat en dat doe je met dat werkplan(niet zomaar mee gaan werken).
  Tip: vraag ook uitgebreid van te voren, wat de afdeling van jou verwacht. Als je aan die eisen voldoet komt het helemaal goed.
  Heel veel succes en leerse!!

 2. Lees alle reacties
 3. Dank voor de reacties allen!
  @Suus
  Bedankt voor het aanbod. Ik ben zelf ook druk bezig met het voorbereiden. Zo heb ik verschillende folders op gehaald met informatie van de Nederlandse Hartstichting. En erg bedankt voor het succes en ik zal ook zeker met enthousiasme en plezier door bloggen!
  @Melissa
  Bedankt voor het advies en succes. Dit wordt ook mijn eerste ziekenhuis stage. En ik zal ook zeker vragen gaan stellen als ik iets niet weet.
  @Remco
  Dank voor het succes. En ik ben ook zeker druk met voorbereiden onder andere door het uitkiemen van ziektebeelden. Ik heb ook folders besteld via de Nederlandse Hartstichting want daarop staat ook precies in hoe het precies met de behandeling gaat. Hartelijk dank voor het advies en ik heb er zin in!
  Groetjes Quinten

 4. Hey hoi quinten, Wat leuk voor je man dat jeop cardio komt, je bent goed bezig met de voorbereiding voor dat je echt stage gaat lopen. Ik zelf 1,5 jaar stage gelopen in ziekenhuis eerst 6 maanden op neurologie en een jaar op orthopedie/urologie/kaak-mondheelkunde/kno. Laatste jaarwas super. belangrikste is dat je goed weet wat je allemaal tegen kan komen qua ziektebeelden op jestage. maar je hoeft niet tot de details te kennen omdat je dat verder leert op de stage. Het nadeel vond ik zelf het werkplan, begin werk je er veel mee,maar na paar week versloft dat wel tijdens de stage werkzaamheden.
  Veel succes man, remco

 5. Mijn eerste ziekenhuisstage was ook op de cardiologie en nog steeds put ik feitjes en weetjes uit die 10 weken stage. Stel zo veel mogelijk vragen geen vraag is dom of stom neem intiatief en toon je enthousiasme dan komt het helemaal goed! Succes en veel plezier!

 6. Hoi Quinten,
  je komt terecht op een dynamische afdeling! Cardiologie is de afdeling waar ik zelf werk en waar ik heel gelukkig ben. Voorheen werkte ik als verpleegkundige op de cardiologie; toen de ccu-opleiding en daar 2 jaar gewerkt, en nu ben ik terug op de cardiologie als physician assistant in opleiding.
  Als je vragen hebt over de cardiologie….. je mag me altijd mailen. Heel erg veel succes en plezier en met het enthousiasme dat ik in je blogs lees zul je ver komen.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.