Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Blog Annabeth: ‘Dag van de verpleging, kom maar door’

Als ik dit schrijf is de Dag van de verpleging nog niet begonnen.Traditiegetrouw organiseren we als VAR dan altijd iets. Afwisselend informatief of ludiek.

Voorgaande jaren hebben we een tuchtzaak nagespeeld, een massage op de werkvloer aangeboden, buttons opgespeld, een symposium georganiseerd en een Night Fever event (over werken in de nacht) gehouden.

En wat zullen we dit jaar organiseren? Onze ervaring is dat dingen die je naar de mensen brengt, het meeste gewaardeerd worden. De massages, de buttons, de maaltijd en informatie over hoe je het beste de nachtdienst doorkomt waren goede acties waar over nagesproken werd. Als VAR zijn we nooit een soort van feestcommissie voor de verpleegkundigen geweest. We zoeken wel altijd naar de verdieping en contact met de achterban.

Dit jaar gaan we starten met iets dat al heel lang op ons ‘verlanglijstje’ stond: lunchbijeenkomsten. Tijdens de lunch organiseren we dan een mini-bijscholing. Het eerste onderwerp zal zijn diabetes. Het doel van deze bijeenkomsten is tweeledig: de verpleegkundigen ontvangen scholing en kunnen zo punten vergaren voor hun portfolio én wij hebben meer contact met de achterban.

De eet – en weetbijeenkomsten gaan we maandelijks, elke tweede maandag van de maand, houden. Het is nog lastig om te kiezen welke onderwerpen je gaat behandelen. Er is zoveel gaande; verpleegkundige prestatie-indicatoren, nieuwe beroepsprofielen, professional in the lead, Evidence Based Practice. Waar ga je mee beginnen en wat heeft prioriteit?

Er is genoeg expertise in huis om de komende twee jaar zonder problemen door te komen en als die twee jaar voorbij zijn hebben zich vast wel nieuwe ontwikkelingen zich aangekondigd.

Als voorzitter ga ik deze eerste bijeenkomst starten en een welkomstpraatje houden. Ik heb minder dan 5 minuten hiervoor. En ook nu; wat ga ik vertellen? Welke onderwerpen zal ik aansnijden? Lang leve de wordcloud waar je zoveel kernwoorden in kunt stoppen! Ik ben gelukkig niet bang om voor een groep mensen te spreken maar ik wil wel een goed verhaal hebben. En zal de techniek me niet in de steek laten? Morgen maar op tijd naar het auditorium en alles inspecteren en opstarten …

Samen met dochterlief op moederdag nog een tachtigtal cupcakes gebakken en versierd. De powerpointpresentatie is klaar. Nu nog de details! Dag van de verpleging 2014; here we come!

(Nu nog kijken of ik een selfie voor Twitter kan maken met #Trots op mijn vak en #DvdV2014.)

Annabeth van Stroe werkt als verpleegkundige op een afdeling obstetrie/gynaecologie en is voorzitter van de verpleegkundige adviesraad (VAR). Zij blogt over haar werk op de afdeling en over de VAR. Annabeth is inmiddels niet meer actief voor Nursing.nl, maar uiteraard kun je haar blogs hier teruglezen.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.