Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Blog Barbara: ‘Voor nog geen goud meer uren werken’

In ziekenhuis Rijnstate krijgen verpleegkundigen die fulltime willen werken een voltijdsbonus. Barbara heeft daar zo haar eigen ideeën over.
Barbara: ‘Er is een reden voor dat mensen in de zorg liever parttime werken.’ Foto Arno Massee.

Het personeelstekort oplossen met een bonus. Dat is wat ze bedacht hebben voor het onderwijs en de zorg. Alsof geld alles oplost.

‘Parttimers stimuleren om meer te gaan werken.’ Een briljant idee! Theoretisch klopt het natuurlijk. Als alle parttimers in de zorg fulltime gaan werken, dan zijn we van de tekorten af.

Maar wordt er ook gekeken naar waaróm mensen in de zorg parttime werken? Je hebt geen hogere wiskunde nodig om te zien wat het natuurlijke beloop is. Jonge mensen gaan de zorg in en volgen opleidingen. De eerste jaren werken ze fulltime. Het geldt uiteraard niet voor iedereen, maar de meesten stichten op een gegeven moment een gezinnetje. Van fulltime werken naar drie dagen per week is heel normaal.

Honderden lezers van Nursing reageerden deze zomer op de vraag: Wil jij voor een extra beloning meer uren maken?

Zodra de kinderen wat ouder en zelfstandiger worden, ontstaat bijna vanzelf de wens om wat meer te werken. Veel collega’s met oudere kinderen werken vier dagen in de week. Als de kinderen de deur uit zijn is er pas weer ruimte om fulltime aan de slag te gaan, maar dan speelt de leeftijd mee en zijn er maar weinig (tot geen) collega’s die 36 uur willen draaien.

Er is geen bonus die een moeder van drie jonge kinderen stimuleert om fulltime te gaan werken. En voor geen goud gaan mijn collega’s, die bijna met pensioen gaan, voltijds aan de slag. Ze passen op kleinkinderen en zorgen voor hun bejaarde ouders.

In mijn geval werkte ik vier dagen in de week. Tot ik twee jaar geleden corona kreeg en maanden moest revalideren om weer fit te worden. Mijn revalidatie en al mijn inspanningen kwamen tot stilstand bij drie dagen werken. Dus tot vier dagen ben ik niet meer gekomen. Ik koos ervoor om mijn contract aan te passen naar drie dagen. En ben tevreden.

Is er dan niemand die zelf kan bedenken dat de zorg steeds zwaarder wordt en fulltime werken een aanslag op je gezondheid kan zijn? De combinatie voltijds werken en een leuk leven hebben wordt dan echt meer een uitdaging. Een goede balans tussen werk en privé is belangrijk voor ons welzijn. Die balans is voor iedereen anders. Mensen stimuleren om over hun grenzen te gaan en ze te lokken met geld vind ik erg.

En dan nog iets. Ik werk veel liever samen met een levenslustige parttimer dan met een fulltime collega die klaagt dat het al haar zesde dagdienst achter elkaar is en dat ze ‘kapotmoe’ is en dat uitstraalt naar het team en de patiënten.

Lees ook Barbara’s vorige blog: Brief aan mijn dochter.

1 REACTIE

  1. Helemaal mee eens! Onderscheid maken met een bonus bij collega’s die niet meer kunnen werken. Triest gegeven. Ik ben ook blij dat ik mijn 3 dagen fysiek aankan. Dus fulltime is geen optie. Geen denken aan dat ik mijn fysieke toestand op het spel zou zetten…..maar goed, mogelijk doen anderen het wel, gaan over grenzen en komen uiteindelijk fulltime in de ziektewet. En wie moeten dat dan weer opvangen?……juist die partimers.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.