Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Blog Conny: ‘Als verzorgende betalen voor je thee en koffie’

'Is het drinken van koffie en thee bij jullie nog gratis?’, vroeg mijn nicht die in het westen van het land in de ouderenzorg werkt.
tea-1567625-639x425.jpg

Ze bedoelde of wij als personeel nog koffie en thee krijgen tijdens de pauzes. Bij haar organisatie is het sinds een maand alleen tegen betaling nog verkrijgbaar. Er brak bijna een volksopstand uit op haar afdeling toen dit medegedeeld werd. Er was weinig tot geen begrip voor deze maatregel. Het werd te kostbaar om het voor niets te verstrekken. Daarom wordt er nu een vergoeding voor gevraagd.

Limiet op pennen
Ze vertelde dat er ook een limiet kwam op het aantal pennen, schrijfblokjes en andere benodigdheden. Men zou er te verkwistend mee omgaan. En het was nu toch naar buiten gekomen dat de afschaffing van de uniformen een onderdeel was om te bezuinigen. Eerder werd dit stellig ontkent door het management. Ze vertelde dat de sfeer hierom erg te lijden had en dat naast de hoge werkdruk het werkplezier meer en meer afnam.

Conny moet bij haar cliënten pauze houden, en kan zich dan niet echt goed ontspannen. Lees haar weblog>>

Gelukkig is de koffie en thee bij ons nog kostenloos, maar de vraag welke bij mij opkomt is: hoe lang nog? Wij konden een paar jaar geleden soep, melk of karnemelk tijdens de lunch pakken. Er werd hier veel gebruik van gemaakt. Nu is dit alleen nog mogelijk tegen betaling.  Eigenlijk vind ik het wel logisch, er moet op de kleintjes gelet worden. Maar om nu de koffie en thee tegen betaling aan te bieden, vind ik wel heel erg ver gaan…

Wat vind je hiervan? En heb je hier ook mee te maken op je werk? Reageer op Facebook >>

1 REACTIE

  1. Gaat inderdaad erg ver. Dan te bedenken dat wij dagen hebben dat je van 7 tot 11 op de werkvloer bezig bent en dan pas koffie…..Wel zorg voor de cliënt maar zelf erbij inschieten, betreft pauze en drinken!!
    Bezuinigen op keuzemenu (uit de zak) is dan eerlijker. Je wilt niet weten wat er daarna weggegooid wordt!! Voor dat geld kunnen de cliënten een paar x in de week een ei, en fruit gebruiken…daar schort het aan.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.